Haluatko laihtua? Tarvitset vain jääkaapin ja peilin

Älä vähättele mielen lujuutta tai alitajunnan voimaa. Valvovan silmän alla painon hallintakin helpottuu: tästä syystä voisit harkita sijoittavasi peilin keittiöön – tai vaikkapa julisteen tuijottavista silmistä.

"Katso minua silmiin!" saattaa aikuinen vaatia lapselta, kun hän haluaa selvittää, puhuuko lapsi totta vai valehteleeko tämä. Katseen voimaa ei kannatakaan vähätellä: on tutkittu, että tiukka katse tai jopa kuva silmistä tekee ihmisestä itsetietoisemman ja saa tämän toimimaan rehellisesti. Esimerkiksi Newcastlen yliopiston teettämän kokeen mukaan juliste tuijottavista silmistä pyörätelineiden lähettyvillä on vaikuttanut siihen, ettei pyöriä varasteta yhtä lailla. Tunne siitä, että "joku katselee" on vähentänyt pyörien varastelua noin 60 prosenttia kahdessa vuodessa.

Katse jääkaapilla – kokeile peiliä!

Huomaatko hipsiväsi yöpalan toivossa jääkaapille yön pikkutunteina? Onko sinulla tapana napsia epäterveellisiä hiukopaloja jääkaapista vähän sieltä ja täältä pitkin päivää?

Yksi helppo kikka laittaa moiselle popsimiselle stoppi on sijoittaa peili keittiöön, neuvoo 59 Seconds: Think a little, change a lot -teoksen kirjoittanut Richard Wiseman. Kun näet itsesi – pelkät kasvotkin – peilistä, tulet enemmän tietoiseksi itsestäsi sekä omasta kropastasi. Tällöin myös naposteluvalinnat vaihtuvat useimmiten terveellisempiin vaihtoehtoihin.

Jos koet haluavasi lisäapua painonhallintaan, sijoita peili keittiöön tai mikä parempi, suoraan jääkaapin oveen.

Katso myös: Dieetit vaihtoon


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja