Haluatko kodistasi kodikkaamman? Lue vinkit

Puuttuuko kodistasi Sitä Jotain: pehmeää, lämmintä ilmapiiriä ja kodikasta tunnelmaa? Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin.

Eikö kotisi sisustus onnistu, vaikka kuinka yrität ja tunnelma on lämpimän ja kodikkaan sijaan kylmä ja kalskea? Kokeile näitä vinkkejä, jotka ovat jokaisen sisustussuunnittelijan salainen ase.

1. Värillä on väliä

Jos yhdistelet räikeitä värejä toisiinsa ilman suunnitelmaa, voi lopputulos olla sekava ja vaikuttaa jopa kylmältä. Muista valita sekaan myös lempeämpiä sävyjä, kuten beesiä tai harmaata – niiden avulla luot yhtenäisen vaikutelman huoneeseen ja tuot tunnelmaa ilman, että

Valitse myös tehostevärit siten, että ne sointuvat toisiinsa ja luovat haluttua ilmapiiriä: esimerkiksi vaaleansininen ja vaaleanpunainen tekevät huoneesta viileämmän, punainen ja oranssi luovat ympärilleen lämpöä.

2. Sekoita materiaaleja

Eri tuntoiset ja erilaiset materiaalit tekevät huoneesta mielenkiintoisemman. Yhdistä toisiinsa esimerkiksi pehmeää sametti, kiiltävää nahkaa ja rouheaa villaa.

3. Muista vehreys

Jos haluat piristystä kotiisi, helpointa on hankkia uusi kasvi. Viherkasvit myös puhdistavat huoneilmaa. Mikäli sinua ei ole siunattu viherpeukalolla, kokeile esimerkiksi asetelmaa kauniista oksista tai luota kaktuksiin – niitä on lähes mahdotonta saada näivettymään.

4. Tee taidetta seinille

Riisutut seinät tekevät kodista kuin kodista kylmän, joten täytä seinät omatekoisella taiteella tai taiteilijan luomuksilla.

Valitse vaikkapa erilaisia julisteita, jotka ovat sävymaailmaltaan samanlaisia ja hanki niihin yhtenäiset kehykset. Mustavalkokuvia voit piristää värikkäiden kehyksien avulla.

Jos haluat itse tehdä taidetta seinillesi, tutustu

5. Yllätä yksityiskohdilla

Onnistuneen sisustuksen salaisuus voi usein olla erikoinen valaisin tai näyttävä matto. Jos huoneesta puuttuu katseenvangitsija, voi se helposti vaikuttaa tylsältä.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja