Mainos

Halpalentoyhtiö Soder Aviation keskeyttänyt toimintansa

Toiminnan keskeyttämisen syynä on viime aikojen negatiivinen julkisuus, joka on johtanut lentolippujen perumiseen ja jo ostettujen lippujen palauttamiseen.

Lentoja Helsingistä Kittilään järjestänyt Soder Aviation on keskeyttänyt toimintansa toistaiseksi. Yhtiön mukaan sen lipunmyynti on tyrehtynyt ja jo ostettuja lentolippuja on peruttu kielteisen julkisuuden takia.

Yhtiön pääomistaja Mikko Tarvonen kertoo, että useat kymmenet lentonsa varanneet ihmiset ovat peruneet matkansa.Tarvonen lupaa, että yhtiölle jo lippunsa maksaneet asiakkaat saavat rahansa takaisin.

- Sehän nyt on päivänselvää, Tarvonen sanoo.

Illalla julkistamassaan tiedotteessa yhtiö pyytää, että sen asiakkaat pidättäytyisivät mahdollisesti avoinna olevien laskujen maksamisesta.

Tarvonen pitää todennäköisenä, ettei yhtiö jatka lentojaan enää tänä keväänä.

Tarvonen omistaa 80 prosenttia yhtiön osakkeista. Soder Aviationin toinen omistaja on 20 prosentin osuudella hyvinkääläinen Tapani Yli-Saunamäki, joka kuuli keskiviikkoiltana yhtiön toiminnan keskeytyksestä STT:ltä.

Yli-Saunamäki kertoi, ettei hän ole osallistunut yhtiön toimintaan millään tavoin enää pitkään aikaan.

Soderilla vaikeuksia saada koneet ilmaan

Soder Avition on lentojen markkinointiyhtiö, joka ei itse omista lentokoneita. Viikonloppuna ilmailuhallinto ei antanut lentolupaa entiselle sotilaskoneelle, jolla Soder Aviation aikoi kuljettaa matkustajia.

Yhtiö on joutunut perumaan lentojaan jo aiemmin tänä keväänä. Nettisivuillaan Soder ilmoitti, että se myy lentoja 18.2.-1.5. Helsingin ja Kittilän välille.

llmailulaitoksen mukaan yhtiö lennätti asiakkaitaan ensimmäisellä viikolla kreikkalaisen yhtiön voimin, mutta sen jälkeen ei ole lennetty lainkaan.

Soderin peruuntuneet lennot ovat poikineet runsaasti kyselyjä myös kuluttajaviranomaisille. Kuluttajaviraston mukaan korvauksia peruuntuneista lennoista pitää hakea suoraan lentoyhtiöltä. Luottokortilla lentonsa maksaneet voivat vaatia maksujen palauttamista luottokorttiyhtiöltä.

Kaksi yhtiön toimintaan pettynyttä matkustajaa haki myös yhtiötä konkurssiin, kun lentoyhtiö perui kaksikon lentomatkat viime pääsiäisenä.

Yhtiö ei myöskään palauttanut matkasta maksettua hintaa takaisin. Maksua ei tullut senkään jälkeen, vaikka Tampereen käräjäoikeus määräsi yhtiön palauttamaan maksun miehille viime toukokuussa. Saatavia heillä on hieman päälle 790 euroa.

Tarvonen sanoo tänään, että asia on nyt sovittu asiakkaiden kanssa. Soder Aviation -yhtiöillä oli vaikeuksia lentojen kanssa jo viime talvena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.