Mainos

Halonen: Ruotsalaisten nälvintä täytyy vain kestää

Presidentti Tarja Halosen mielestä ruotsalaisten ilkkuminen suomalaisjoukkojen kotiutumisesta Afganistanista täytyy vain kestää.

Ruotsalainen Aftonbladet kertoi eilen verkkosivuillaan, että suomalaiset rauhanturvaajat ovat väsyneitä ja kärsivät koti-ikävästä Afganistanissa. Lehti suitsuttaa, että sotilaat haluavat kotiin ja heidät korvataan "rohkeammilla" ruotsalaisilla.

- Ollaan me nyt ihan rentoutuneita ja suodaan ruotsalaisille mahdollisuus onnellisuuteen vähän aikaa. Suomalaisten osuus rauhanturvaamisessa ja heidän vastuullisuutensa on aivan samaa luokkaa kuin ennenkin, Halonen vakuutteli MTV:n uutisille Syyrian-vierailullaan.

Rivien välistä saattoi kuitenkin lukea, että Halonen on edelleen harmistunut 80 suomalaissotilaan kotiinpaluusta.

- Suomalaisten muita aikaisempi kotiinpaluu tapahtui nyt tämän kerran. Sehän on kuitenkin hieno juttu, että tämä ei ole tavanomaista, Halonen selitteli.

- Ehkäpä joudumme tässä nyt oman itsetuntomme kanssa kamppailemaan, kun ruotsalaiset paikkasivat tilanteen, ja hyvä niin. Me teemme ruotsalaisten kanssa yhteistyötä, eikä tämä ole mikään maaottelu, Halonen vakuutteli kerta toisensa jälkeen.

Prikaatikenraali Veli-Pekka Parkatti kertoi alkuviikolla MTV3:n uutisille, että 80 suomalaisrauhanturvaajaa kotiutuu Afganistanista täysin suunnitelmien mukaisesti tämän kuun lopulla. Alun perin tiedossa oli ollut, että kun suomalaisturvaajien työsopimus Afganistanissa loppuu, Ruotsi lähettää korvaavan määrän omia rauhanturvaajiaan tilalle.

- Ei mitään suomalaisia vahvuusjoukkoja koskevaa "jäämisoptiota" ole edes ollut, Parkatti kommentoi MTV:n uutisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.