Mainos

Halmesmäki Tukon toimitusjohtajaksi

Tukon uusi toimitusjohtaja on Matti Halmesmäki, joka tähän asti on toiminut Keskon erikoistavaroista vastaavana johtana. Halmesmäen varamieheksi on valittu Kalervo Haapaniemi, jonka oli aiemmin tarkoitus siirtyä Tukon konsernijohtajaksi, kun Uolevi Manninen jää eläkkeelle.

Tukon uusi toimitusjohtaja pitää ensisijaisena tavoiteenaan asiakkaiden tyytyväisyyden ja henkilökunnan motivaation varmistamista. -Keskon resurssien käyttö, rahoitus ja investoinnit tarjoavat Tukolle mahdollisuuden voimakkaasti kehittää toimintaa, hän sanoo. Halmesmäki pitää tärkeänä, että Haapaniemi halusi jatkaa Tukon palveluksessa varatoimitusjohtajana, ja että Tukon varatoimitusjohtajana toiminut Heikki Ala-Ilkka ryhtyi Tukon erikoistavaroista vastaavaksi johtajaksi.

Tuko-omistuksen myötä Kesko uusi organisaationsa ja hallitusten jäsenten vastuujakoa. Tähän asti Keskon päivittäistavaroista vastannut johtaja Jouko Tuunainen vastaa nyt Keskon kotimaan kaupasta: päivittäistavaroista, erikoistavaroista ja kentästä. Keskon erikoistavararyhmästä vastannut johtaja Matti Halmesmäki siirtyy Tukon toiminnasta vastaavaksi johtajaksi. Hänen reviiriinsä kuuluvat ketjumarkkinointiyhtiö Suomen Spar, hankintayhtiö Tuko Spar, Anttila ja Rautia sekä Tukon kenttä ja talous.

Keskon organisaatiouudistus ja nimityskierros eivät jättäneet Tukon ylintä johtoa, Mannista lukuunottamatta, vastuualuetta vaille. Tuko Sparin toimitusjohtaja Erkko Karvonen jatkaa tehtävässään, Anttilan toimitusjohtajana jatkaa Jorma Lilja ja Rautian toimitusjohtajana Jari Vahtola.

Tukon hallitus on luopunut tavoitteestaan saada yhtiö pörssiin. Keskon tytäryhtiönä Tuko ei aio julkaista erillisiä osavuosikatsauksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.