Hallitusohjelman linjaus sai etenkin Lapin poliisit iloisiksi – nyt virkavaltaa on joutunut odottamaan paikalle pahimmillaan lähes kaksi tuntia

Poliisi ei ehdi selvittää kaikkia nuorten tekemiä rikoksia Vantaalla, sillä tapauksia on niin paljon: "Olemme ihan täystyöllistettyjä" 1:32
Poliisi ei ehdi selvittää kaikkia nuorten tekemiä rikoksia Vantaalla, sillä tapauksia on niin paljon: "Olemme ihan täystyöllistettyjä"

Lapin poliisissa iloitaan parantuneesta resurssitilanteesta.

Lauantaina 26. elokuuta on vietetty perinteistä poliisin päivää ympäri Suomea. Poliisin tiedotteen mukaan Lapin poliisi on viettänyt kokonaista poliisiviikkoa.

Rovaniemellä järjestetyssä tilaisuudessa vieraillut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen iloitsi parantuneesta resurssitilanteesta. Kolehmaisen mukaan uuden hallitusohjelman myötä poliisilla on paremmat mahdollisuudet turvata poliisin läsnäolo koko maassa.

– Sen varaan yhteistä turvallisuuttamme voidaan rakentaa luottavaisin mielin, hän sanoi puheessaan.

Uuden hallituksen ohjelmassa poliisitehtävissä toimivien henkilötyövuosien määrää ollaan nostamassa vaalikaudella 8000:een, kun vuonna 2021 lukema oli 7400 henkilötyövuotta.

Toimintavalmiuteen tarvitaan lisää poliiseja

Poliisihallitus esitti vuonna 2020, että poliisin toimintavalmiuden enimmäisajan tulisi olla eripituinen eri osissa Suomea. Toimintavalmiusajalla tarkoitetaan aikaa, joka poliisilta kuluu hätäkeskukselta saadun tehtävän vastaanottamisesta siihen, että poliisi on hälytyskohteessa valmiina toimimaan.

Vuonna 2020 Poliisiylitarkastaja Mika Heinilä kertoi MTV Uutisille, että mikäli poliisin toimintavalmiutta halutaan parantaa, tarvitaan resurssilisäyksiä.

Tuolloin pisin odotus poliisin paikalle saamisessa oli Enontekiöllä, missä virkavalta saapui paikalle keskimäärin 107,5 minuutissa. Toiseksi viimeisenä listalla oli Utsjoki.

Rovaniemellä 14. poliisin päivänä puhunut poliisiylijohtaja Kolehmainen oli tyytyväinen parantuneeseen resurssitilanteeseen.

– Poliisien määrää lisätään. Se tarkoittaa sitä, että poliisien määrää lisätään myös Lapissa, Kolehmainen iloitsi.

 

Lue myös:

    Uusimmat