Mainos

Hallitusneuvottelujen tauko jatkuu: "Tunnelma on kiristynyt – Andersson käveli aamulla aika tuskaisena tänne Säätytalolle"

3:30
MTV Uutiset Live: Hallitusneuvotteluissa pattitilanne – tulevaisuuden investoinneista erimielisyyksiä

Hallitusneuvottelut Säätytalolla keskeytettiin aamupäivällä, kun vasemmistoliitto riitautti hallitusohjelman tulopuolen.

Vasemmistoliitto ei halua rahoittaa investointeja myymällä valtion omaisuutta. Erimielisyys on erityisesti vasemmistoliiton ja keskustan välillä, sanoo MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki. Keskusta puolestaan vastustaa lisävelan ottamista suurien infrahankkeiden toteuttamiseksi.

– Säätytalolla on tunnelma kiristynyt. Syynä on taloustilanne. Erimielisyyttä on siitä, miten mittavia tulevaisuusinvestointeja rahoitettaisiin, kertoo päällikkö Kärki Säätytalolta.

Vasemmistoliitto pyysi taukoa neuvotteluihin talouskysymyksiä koskevan erimielisyyden takia. Muut hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet antoivat vasemmistoliitolle kello 12 asti aikaa kertoa, aikooko puolue jatkaa hallitusneuvotteluissa.

Keskusteluja suljettujen ovien takana

Vasemmistoliiton puheenjohtajaa Li Anderssonia odotettiin puolen päivän aikaan kertomaan julkisuuteen puolueen hallitustaipaleen jatkosta.

Noin kello 12.30 keskusteluja käytiin yhä suljettujen ovien takana, eikä Anderssonia näkynyt kertomassa neuvotteluiden tilanteesta.

– Andersson käveli aamulla aika tuskaisena tänne Säätytalolle, Kärki sanoo.

Erimielisyydet alkoivat, kun neuvotteluissa alettiin käsitellä tulevaisuushankkeiden rahoitusta. Kärki ei kuitenkaan sano tilannetta vielä kriisiksi. Hän uskoo, että kompromissi voi löytyä.

– Nämä kuuluvat vähän tähän hallitusneuvotteluiden dramaturgiaan. Täällä sattuu ja tapahtuu. Tämä on totinen yritys tehdä tästä hallitus, mutta niin on totinen tilannekin, Kärki sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja