Hallituslähde STT:lle: Rokotuspassia ei harkita ehtona palveluiden käytölle kotimaassa

17:13
Hallitus neuvotteli eilen exit-strategiasta.

Hallitus ei harkitse rokotuspassin käyttöönottamista kotimaan sisäisten palveluiden käytön ehtona, kerrotaan hallituslähteestä STT:lle.

Sen sijaan pohditaan mahdollisuutta edistää rokotuspassin käyttämistä matkailussa. Rokotuspassia ei haluta käyttöön kotimaan palveluissa, sillä se voisi aiheuttaa yhdenvertaisuusongelmia.

Mahdollisen rokotuspassin myötä eri ikäluokat olisivat eriarvoisessa asemassa keskenään. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi asiaa Säätytalolla toimittajille.

– Lähtökohta pitää olla se, että suomalaisilla on oikeus käydä kirjastossa ja kampaamossa, kun nämä paikat ovat auki, riippumatta siitä, ovatko he saaneet rokotteen vai eivät.

Hänestä olisi myös kohtuutonta, ettei nuori väestö voisi käyttää yhteiskunnan palveluita sen takia, että sattuu olemaan viimeisten rokotettavien joukossa.

Passin luominen ei Marinin mukaan olisi edes ajallisesti välttämättä tarkoituksenmukaista, sillä väestön pitäisi olla laajasti ainakin kertaalleen rokotettu jo kesä-heinäkuussa.

Lisäksi Suomesta puuttuu hänen mukaansa lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi sen, että rokottamattomilta kiellettäisiin palveluihin osallistuminen.

Marin: Oppositio toivoi konkretiaa exit-suunnitelmaan

Säätytalossa keskusteltiin aamupäivällä koronarajoitusten purkamista koskevasta suunnitelmasta eduskuntapuolueiden kesken. Marinin mukaan opposition kysymykset keskittyivät tautitilanteeseen ja rokotusten edistymiseen.

– Hieman vähemmän oli keskustelua varsinaisesta suunnitelmasta. Mutta hyviä huomioita ja hyviä kysymyksiä. Näiden osalta vielä tänään kokonaisuutta muokataan ja hiotaan, ja huomenna se sitten julkaistaan ja lähetetään viikon mittaiselle kommenttikierrokselle.

Hänen mukaansa oppositiolta tuli toiveita, että exit-suunnitelmaa vielä täsmennetään ja avataan selkeämmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja