Hallitus aloitti neuvottelut matkustusrajoituksista – Pääministeri Marin: "Tämän päivän koronaluvut huolestuttavia"

Hallitus neuvottelee tänään illansuussa muun muassa matkustusrajoituksista, kuten Lapin-matkailun tilanteesta. Asialistalla on myös lähtömaatestausta koskeva lainsäädäntö. 

Pääministeri Sanna Marin totesi säätytalolle mennessään hallituksen kantavan huolta Lapin matkailun tilanteesta.

– Hallitus käy tänään neuvottelun ja keskustelun matkustusrajoituksista. Tänään kuulemme THL:ltä ja STM:ltä uusimmat arviot siitä, miten uudet tautitapaukset näkyvät kokonaistilanteessa. 

Marin kommentoi myös matkustustilannetta. Useaan kertaan on todettu, että matkustajat testattaisiin lähtömaassa ja sen lisäksi myös Suomessa.

– Pääsisimme aika hyviin prosentteihin siinä arviossa, että tauti ei pääsisi leviämään. Täytyy muistaa, että mikään keino ei ole sataprosenttisen varma, vaan näihinkin varmasti riskejä sisältyy. Tällä hetkellä testikapasiteettia haetaan erityisesti analyysikapasiteetin kasvattamisesta.  

Huolta uusista tartuntamääristä

Pääministeri totesi olevansa huolissaan myös tämän päivän uusista korona-altistumisista, joita on yhteensä 93.

– Itseäni huolestuttaa myös tämän päivän luvut, joissa on lähes 100 uutta koronatapausta ilmennyt. Monissa ravintoloissa on ollut taudinkantajia ja tämä herättää minun huoleni. Tilanteeseen pitää suhtautua vakavasti ja meidän täytyy tehdä jatkossakin vastuullista politiikkaa, Marin kommentoi. 

Liikenneministeri Timo Harakka (sd.) sanoi, että pakollisten lähtömaatestausten ansiosta Suomeen voisi saapua matkailijoita myös niin sanotuista punaisista maista.

– On puhuttava matkailun kokemista kärsimyksistä, Harakka painotti.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) totesi sisään mennessään kantavansa huolta myös vientiteollisuudesta ja tulevasta syksystä. 



Lue myös:

    Uusimmat