Mainos

Hallitukseen menijät hehkuttivat yhteistyötä

Keskustan kanssa hallitukseen menevien perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb 

Perussuomalaisten Soini kiitteli ratkaisua. Hän vakuutti, että tarkoitus on muodostaa toimintakykyinen enemmistöhallitus, "ja aivan varmasti me siihen pystymme".

Soini ja Stubb uskovat yhteisymmärykseen myös EU-kysymyksissä.

- Se tarkoittaa sitä, että hallitus keskuudessaan keskustelee nämä asiat, muodostaa keskustelun pohjalta yhteisen kannan, jossa kaikkien puolueiden, niin kokoomuksen, perussuomalaisten kuin keskustankin näkemykset tulevat huomioon otetuiksi, Soini sanoi.

- Euroopan unionin ytimessä olemme olleet viimeiset 20 vuotta. Silloin me lähdemme totta kai siitä, että jokaisessa päätöksessä, joka Euroopan unionin sisällä syntyy, Suomen etu menee kaiken edelle, isänmaan etu. Ja olen aivan varma siitä, että me löydämme myös perussuomalaisten kanssa yhteisen sävelen. Kyllä tässä kuitenkin suomalaisina toimitaan Euroopan unionin sisällä, Stubb sanoin tiedotustilaisuudessa.

Stubb sanoi puolueen lähtevän hallitusneuvotteluihin rakentavassa hengessä, koska Suomen poliittinen ja taloudellinen tilanne on vaikea. Hän povasi neuvotteluistakin vaikeita, mutta uskoi valmista tulevan kolmessa viikossa.  

-Hallituksella tulee olemaan lämmin sydän mutta kylmä pää, Stubb lisäsi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.