Håkan Ekströmistä uusi JHL:n puheenjohtaja

Edellinen puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine erosi tehtävästään liiton riitaannuttua SAK:n kanssa.

Håkan Ekström on Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n uusi puheenjohtaja, kertoo JHL. Liiton edustajisto päätti valinnasta tänään.

Ekström on hoitanut tehtävää edellisen puheenjohtajan Päivi Niemi-Laineen siirryttyä JHL:n yhteiskuntasuhteiden johtajaksi marraskuussa.

JHL:n ja SAK:n välillä puhkesi marraskuussa riita, kun SAK:n hallitus ei ottanut JHL:ää mukaan keskustelemaan uudesta työmarkkinamallista. JHL ilmoitti tämän jälkeen neuvottelevansa asiasta itsenäisesti ja aloittavansa selvityksen SAK:sta irtautumisesta. Pari päivää myöhemmin Niemi-Laine ilmoitti eroavansa tehtävästään ja siirtyvänsä liiton yhteiskuntasuhteiden johtajaksi.

Niemi-Laine sanoi tuolloin, että ei enää nähnyt tehtävässään mahdolliseksi edistää matalapalkkaisten palkkakehitystä.

JHL katsoi tammikuussa, että eroamisselvitykselle ei ole enää tarvetta. Liitto kertoi saaneensa oman edustajansa mukaan työmarkkina- ja palkkamallista käytyihin keskusteluihin.

JHL:n edustajisto valitsi myös tänään Mari Keturin toimialajohtajaksi Ekströmiltä vapautuneeseen tehtävään. Keturi on työskennellyt viimeksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon toiminnanjohtajana. Myös Keturi oli mukana puheenjohtajakisassa.

Sekä Ekström että Keturi valittiin tehtäviin jäljellä olevaksi edustajistokaudeksi eli kesään 2027 saakka.

Noin 165 000 jäsenen JHL on SAK:n suurin jäsenliitto.

Lue myös:

    Uusimmat