Mainos

Häkämies: Venäläisten maakaupoissa ei turvallisuusuhkaa

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mukaan venäläisten Suomessa tekemien maakauppojen ympärille noussut turvallisuuspoliittinen kuohunta on ollut aiheetonta. Häkämiehen mukaan että maakaupoissa ei ole turvallisuusuhkaa, kertoo sanomalehti Länsi- Savo.

– Puolustushallinto tietää kaikki maakaupat, ostajat ja myyjät. Kaikki selvitetään aina. Turvallisuusintressiä ei ole, ja huoli on ollut aiheeton, Häkämies totesi eilen Mikkelissä.

Venäläisten Suomessa tekemistä maakaupoista puhuttiin viimeksi vilkkaasti Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Suomen vierailulla. Muun muassa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan johto herätti keskustelua ulkomaalaisten maanostoista.

Häkämies myöntää, että tuolloin tarkasteltiin muutamia kauppoja.

– Kauppojen selvittäminen on normaalia toimintaa. Olemme tietoisia kaupoista. Turvallisuusintressiä ei ole, joten siinä mielessä asiasta nousi liian suuri kohu.

Häkämiehen mukaan hänellä tai puolustushallinnolla ei ole muuta kantaa maakauppoihin kuin se, että voimassa on nykyisen hallituksen kaupan sallima linjaus.

– On selvää, että asia aiheuttaa puhetta, varsinkin täällä Itä-Suomessa. Osa puoltaa kauppoja, osa suhtautuu niihin kriittisesti.

Maanoston ennakoidaan nousevan uudelleen esille, kun Venäjän pääministeri Vladimir Putin saapuu loppuviikolla Suomeen vierailulle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.