Mainos

Hajanainen eteisaula toimivaksi

Muutoskohteena on eteis- ja aulatila, johon toivotaan huonemaisempaa kokonaisuutta. Tuulikaapissa ulko-oven yhteydessä on liukuovikomero, joka on eteisen ainoa säilytyskaluste. Muutoksen suunnitteli Marianne Sundell.

Perhe tulee asunnon alakerrasta sisään, joten aula on väistämättä läpikulkutila, josta mennään yläkertaan oleskelutiloihin. Kun perheelle tulee vieraita, olisi mukava vastaanottaa vieraita aulatilassa, eikä kapeassa tuulikaapissa. Aulasta puuttuu naulakkotilaa ja istuin eikä postille tai avaimillekaan ole paikkaan mihin ne voisi laskea käsistään.

Haasteena on, miten kalustaa aulaa, jossa ei ole seinäpintaa, vaan ainoastaan ovia ja lasitiiliaukko. Kattoa leimaa ympyrä jossa on upotettavat spottivalaisimet, ja harmaa maalaus katossa tekee visuaalisesti pienen harhan, aivan kun katto olisi syvennetty keskiosaltaan. Tila on tällaisenaan siisti, mutta käytännöllisempi sen kyllä tulisi olla.

Maton muoto toistaa kattomaalauksen muotoa

Aulatilaan saatiin kuin saatiinkin kalusteita, vaikka seinäpinnasta oli pulaa. Ryhdikkyyttä heti tuulikaappiin saatiin kun metritavarasta leikattu kuramatto vaihdettiin mustaan sisalmattoon, joka kantattiin mustalla puuvillanauhalla. Musta väriskaala jatkuu aulatilan matossa, mutta materiaalina se on viimeistellympää paperinarua.

Koska tilaan hankittiin paahtuneen ruskean sävyisiä massiivipuukalusteita, niin narumatto on kudottu mustan ja ruskean sävyisestä paperinarusta. Aulan pyöreä maton muoto toistaa kattomaalauksen muotoa. Matto tekee aulasta huonemaisen tilan ja vähentää kaikua.

Kalusteet pähkinäpuuta

Uudet kalusteet ovat Team7 – sarjaa, joka on viimeisteltyä pähkinäpuuta. Heti tuulikaapin jatkeeksi hankittiin naulakkotilaa seinustalle. Arkikäytössä olevat ulkovaatteet ovat edelleen tuulikaapissa, mutta vierailijoiden vaatteet saadaan roikkumaan aulan puolelle. Naulakon alla on käytännöllinen penkki, joka on muotokieleltään hyvin niukka.

Lisää seinäalaa saatiin kun lasitiiliaukko levytettiin umpeen jättäen kuitenkin lasitiilen näkyviin suihkutilaan. Seinustalle kiinnitettiin tasopeili, joka jättää kauniin varjon peilin ja seinän rajapintaan. Peilin alla olevassa laatikossa on myös silmiä hiveleviä yksityiskohtia. Tasoon on sorvattu kolo esimerkiksi avaimille ja metallinen laatikoston vedin nousee vetimeksi kun sitä painaa.

Portaikosta jatkumo aulalle

Portaiden alla säilytettiin halkoja, ja niille tarvittiin tietysti edelleen tilaa, sillä takkahuone on aivan aulan vieressä. Vanhojen halkopahvilaatikoiden mukaan mitoitettiin portaiden alle uusi kiinteä kaluste, jossa on kaksi kantta. Kun kannen avaa, kannen pohjassa oleva led-valaisin syttyy liiketunnistimen avulla. Säilytyskaluste toimii portaiden alla myös tasona, jonne voidaan vaihdella koriste-esineitä sesongin ja tavoitellun tunnelman mukaan.

Portaikosta tuli muutoinkin uuden valaistuksen ansiosta jatkumo aulalle, sillä portaiden alle sijoitettiin jalustallinen pallovalaisin, jossa on portaaton himmennin. Valaisimen avulla saadaan sekä epäsuoraa valaistusta kokoaulaan ja portaikkoon, sekä pehmeämpää tunnelmavaloa syysiltoihin.

Aula haluttiin jättää kalustukseltaan niukaksi ja selkeäksi, jotta sinne ei alkaisi kerääntyä mitään turhaa, vaan se pysyisi siistinä ja helppohoitoisena eteistilana jonne olisi miellyttävä saapua työpäivän jälkeen tai toivottaa vieraat tervetulleiksi.

Tuulikaapin Sisal Nature Rib matto / musta / Oriet Occident 70,- / m2

Jälleenmyynti ja kanttaustyöt:

Mattoliike Catalina, Helsinki 09-6801227

www.catalina.fi

Tiedustelut : Orient Occident, Espoo 09-260660

www.orientoccident.fi

Jälleenmyynti : mattoliikkeet kautta maan

Team7 Cubus penkki lev 100 cm

Team7 Cubus peili ilman kehystä 100 x100 cm

Team7 Cubus seinälaatikosto lev 100cm, oikealla avainsyvennys, metallivedin

Team7 Cubus seinäpaneli vaatetangolla syv. 24 cm lev 100 cm

Team7 Cubus / massiivipähkinä kalustekokonaisuus: 2.730,-

Jälleenmyynti: Boknäs, Vantaa 09-47703230

www.boknas.fi

Bumerang, antiikkipetsattu vaateripustin 8kpl / nippu 4,95

Jälleenmyynti: IKEA-tavaratalot, asiakaspalvelu 09-34829400

www.ikea.fi

Woodnotes matto halkaisija 2 m, kapea kanttaus muovipohjustettu,

malli: 132916 Coast / musta-wenge 999,-

Lirio Carino pallovalaisin jalustalla, musta-kromi 438,-

Jälleenmyynti: Vepsäläinen, Espoo 020 7801 471

www.vepsalainen.com

Philips SpotOn ArtNro 69101 9,-

Tiedustelut: Philips Consumer Luminaires, Vantaa 09-8676336

Jälleenmyynti: Valaisin ja rautakaupat kautta maan

Seinän sävy:F497

Tiedustelut: Tikkurila Paints Oy, maalilinja 010-8608600

www.tikkurila.fi

Jälleenmyynti: RTV-myymälät ja värikaupat kautta maan

Rakennustarvikkeet: Puukeskus Oy

www.puukeskus.fi

Remonttityöt ja laatikoston rakentamisen toteutti Lasse Gustafsson

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.