Mainos

Haitissa lynkattiin noitia koleran vuoksi

Haitissa on tapettu ainakin 45 ihmistä viimeksi kuluneiden viikkojen aikana. Väkijoukot ovat syyttäneet tapettuja maassa riehuvan koleran levittämisestä. Tapettujen joukossa on 14 noidaksi epäiltyä henkilöä, joiden epäiltiin levittäneen koleraa taikavoimiensa avulla. Suuri osa tapetuista on voodoopappeja.

Viranomaiset ovat yrittäneet suitsia viha-aaltoa.

- Voodoon harjoittajilla ei ole mitään tekemistä koleraepidemian kanssa. Meidän on panostettava tiedotuskampanjaan, sanoo Haitin viestintäministeri Marie-Laurence Lassegue.

Syvästi uskonnollisessa Haitissa noin arviolta noin puolet kansasta harjoittaa voodooriittejä jossain muodossa. Voodoota saatetaan yhdistää myös muihin uskontoihin.

Koleran puhkeaminen johti väkivaltaisiin mellakoihin viime kuussa, kun haitilaiset syyttivät kolerasta maahan tulleita nepalilaisrauhanturvaajia.

Haitissa riehuva kolera-aalto on ensimmäinen vuosisataan, ja se on vaatinut yli 2500 ihmisen hengen. Lokakuun puolivälissä alkanut epidemia on tartuttanut yli 120 000 ihmistä, joista noin 63 000 on saanut sairaalahoitoa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.