Mainos

Haitin presidentti ehdotti pikaisia vaaleja

Presidentti Aristide toivoo poliittisen kriisin ratkeavan ilman, että hän luopuu vallasta.

Haitin presidentti Jean-Bertrand Aristide on ehdottanut pikaisia edustajanhuoneen vaaleja poliittisen kriisin purkamiseksi. Aristiden mukaan vaalit voitaisiin järjestää jo lokakuussa.

Aristide toisti samalla, että hän aikoo jatkaa presidenttinä kautensa loppuun asti, helmikuuhun 2006. Haitin kapinalliset ovat vaatineet presidentin eroa.

Kapinalliset valloittivat tänään toisen suuren kaupunkinsa, 120 000 asukkaan Port-de-Paix'n. - Olemme Port-au-Princessä (pääkaupungissa) muutamassa päivässä, kapinallisjohtaja Guy Philippe sanoi paikallisessa radiossa.

YK ei vetäydy Haitista


Yhdistyneet kansakunnat kiisti tänään määränneensä henkilökuntansa lähtemään Haitista. - Meillä ei ole tietoa huhuista, joiden mukaan YK:n työntekijät olisivat lähdössä. Näin ei missään nimessä tapahdu, YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston Ochan tiedottaja Elisabeth Byers sanoi Genevessä Sveitsissä. YK:lla on Haitissa noin sata työntekijää. Sekä Yhdysvallat että Britannia ovat kehottaneet kansalaisiaan poistumaan maasta.

Haitin oppositiojohtajat suostuivat tänään odottamaan vuorokauden ennen kuin he päättävät, vaatiiko oppositio Aristiden eroa osaksi kansainvälistä rauhansuunnitelmaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.