Häikäilemättömät kakkuvarkaat anastivat Tiinalta yli 600 euron edestä herkkuja

Häikäilemättömät kakkuvarkaat anastivat Tiinalta yli 600 euron edestä herkkuja 0:27

Tamperelainen Tiina Kelloniemi joutui kakkuvarkaiden uhriksi joulun alla. 

Viisi vuotta täysipäiväisenä kotileipomoyrittäjänä toiminut Kelloniemi sai joulukuun alussa suuren tilauksen: seitsemän kakkua, neljä kahvikakkua, pullapitkoja ja pikkuleipiä.

Kelloniemi kääri hihat ja leipoi asiakkaiden toiveiden mukaan tuotteet, joiden arvo oli yhteensä 605 euroa.

Noutotilanne meni tavallisesti

– Sovimme kakkujen noudon joulun aatonaatolle. Hakijat olivat todella asiallisia ja kohteliaita. Kaikki meni silloin vielä hyvin, Kelloniemi kommentoi.

Tilauksen tekijät toivoivat saavansa tilauksen laskulle. Maksajana oli yritys, jonka juhliin kakut sanottiin olevan tilattuja.

Kelloniemeä epäilytti hieman ison tilauksen laskuttaminen. Asiakkaat kuitenkin vannoivat, että kyseessä on yrityksen suuret juhlat.

– Asiakas sanoi, että juhlat ovat 70 hengelle. He myös kyselivät, mahtavatko kakut varmasti riittää. En osannut epäillä huijausta, Kelloniemi kertoo todentuntuisesta ostotilanteesta. 

Kun Kelloniemi näki sosiaalisessa mediassa julkaisun, jossa toinen kakkujen tekijä kertoi joutuneensa huijauksen uhriksi, alkoivat Kelloniemen hälytyskellot soida.

– Julkaisussa kerrottiin huijariasiakkaista ja useat tuntomerkit osuivat yhteen omien asiakkaideni kanssa, Kelloniemi kertoo.

Julkaisun kirjoittaja oli leipuri-kondiittoriksi opiskeleva Netta Sironen. Iltalehti kertoi uutenavuotena Sirosen joutuneen myös kakkuhuijauksen kohteeksi. 

Tekaistut nimet ja maksuhäiriömerkintöjä

Kelloniemi halusi selvittää asian. Hän hankki yrityksen tiedot itselleen. 

– Tiedoista kävi ilmi, että yritys oli kyllä olemassa, mutta siltä löytyi useita maksuhäiriömerkintöjä.

Kelloniemi selvitti myös, että huijariasiakkaat esiintyivät tekaistuilla nimillä.

– Asiakkaat esiintyivät kyseisen yrityksen henkilöstönä. Kun sain tietooni oikeat henkilöllisyydet, kävi ilmi, että he eivät kuuluneetkaan yrityksen henkilöstöön, Kelloniemi kertoo.  

Kun Kelloniemi tajusi tulleensa huijatuksi, otti hän yhteyttä poliisiin tehdäkseen rikosilmoituksen. Asiakkaisiin hän ei ole ollut yhteyksissä kakkujen vaihdon jälkeen.

– Haluan saada tekijät vastuuseen, vaikka rahojani en koskaan saisikaan. Olen periaatteen ihminen.

Iltalehden tietojen mukaan samojen tekijöiden kakkuhuijauksia lienee useita. Myös Kelloniemi kertoo, että muutamat kollegat ovat ottaneet häneen yhteyttä ja kertoneet joutuneensa huijauksen uhriksi.

Lue myös:

    Uusimmat