Haaviston etumatka hupeni, omien tuen puute silmiinpistävää uudessa presidenttikyselyssä – Pöllöraati ihmettelee: "Missä on Matti Vanhanen?"

22:33
Perjantain Pöllöraati keskusteli presidenttiehdokkaiden lisäksi muun muassa puolueiden kannatuksesta ja intersektionaalisesta feminismistä.

Maaseudun tulevaisuuden tuottaman presidenttikyselyn mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) etumatka suosituimpana nimenä vuoden 2024 presidentinvaaleissa on supistunut. Pöllöraati pohti perjantain Uutisaamussa, miltä tilanne tällä hetkellä näyttää. 

Kyselyn mukaan Haavistoa äänestäisi presidentiksi 12,4 prosenttia vastanneista. Helmikuussa tehdyssä kyselyssä tulos oli 18 prosenttia. Toiseksi eniten kannatusta sai Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn, jota 11 prosenttia vastanneista kertoi äänestävänsä.

– Ihmettelisin enemmän, jos Haaviston luvut eivät olisi pudonneet, kun hänellä on meneillään oleva poliisitutkinta, Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson kommentoi.

MTV Uutisten toimittajan Alec Neihumin mukaan kyselyssä huomionarvoista oli se, että lähes puolet eivät osanneet edes nimetä suosikkiaan.

– Tämä kertoo siitä, että tähtipelaajia ei ole, vaan tilanne on hyvin tasainen, mikä on varmasti hyvä asia vielä neljä vuotta ennen vaaleja.

Myös politiikan toimittaja Jari Korkki pitää presidenttiehdokkaiden pohtimista ennenaikaisena. Hän kuitenkin ihmettelee sitä, että keskustan Matti Vanhasta ei edes löydy gallupista.

– Missä oli Matti Vanhanen, joka nyt kelpaa sateentekijäksi joka paikkaan?

Missä on omien tuki?

Pettersson pitää huomattavana myös sitä, että kukaan eniten kannatusta saaneista ei saanut edes oman puolueensa kannattajilta täyttä hyväksyntää.

– Edes puolet vihreistä ei sanonut, että äänestäisi varmasti Haavistoa ja reippaasti alle puolet keskustalaisista sanoi äänestävänsä Rehniä.

Kyselyssä pääministeri Sanna Marin oli ottanut selvän loikan, ja oli kannatusluvuissa jo hyvin lähellä Haavistoa ja Rehniä 9,7 prosentilla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kannatus oli puolestaan laskenut.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja