Hääopas: Kaason rooli häissä

Morsiusparin tukena ja turvana käytetään yhä useammin kaasoa ja bestmania. Kyseessä on kunniatehtävä, johon valitaan itselle läheinen ja tärkeä henkilö. Kummankaan läsnäolo ei ole välttämätön, mutta molemmat helpottavat varmasti päivän sujumista monin tavoin.

Morsian valitsee kaason, sulhanen bestmanin. Kaaso on yleensä morsiamen apuna jo häitä suunniteltaessa, mutta viimeistään hääpäivänä aamusta alkaen. Kaaso ja bestman vastaavat myös mahdollisten polttarijuhlien järjestämisestä.

Kaaso on morsiamen apuna ja tukena koko hääpäivän ajan. Hän toimittaa morsiamen kampaajalle ja meikattavaksi, huolehtii korujen ja asusteiden kuljettamisesta ja morsiamen mielenrauhasta. Lisäksi kaaso pysyttelee koko ajan selvillä tapahtumista ja huolehtii myös morsiustytöistä ja suhaspojista.

Kirkossa kaaso kulkee morsiamen perässä alttarille ja seisoo alttarilla morsiamen puolella koko vihkimisen ajan ja pitelee morsiuskimppua. Bestman on tullut alttarille sulhasen kanssa jo ennen morsiamen saapumista.

Morsiusneidot ja sulhaspojat voivat olla morsiamen tai sulhasen sisaruksia, sukulaisten lapsia tai morsiamen läheisiä ystäviä. Kovin pieniä lapsia ei tehtävään kannata valita, koska alle 5-vuotiaat eivät jaksa keskittyä tehtäviin riittävän pitkään.

Morsiusneidot voivat kantaa morsiamen huntua, jakaa riisipusseja kirkossa ja hääkonvehteja hääpaikalla.

Teksti: MTV3 Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja