Mainos

Haagan puukottaja jatkaa ex-vaimonsa uhkailuja – ulkomaille paennut mies julkaisi uusia videoita lapsistaan: "Hänellä on ilmeisesti ikävä heitä"

3:47
Haagan perhepuukottaja julkaisi uhkaavan videon YouTubessa ja Facebookissa.

Helsingin Haagassa maaliskuun alussa ex-vaimoaan ja tämän miespuolista ystävää puukottanut vuonna 1985 syntynyt Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on julkaissut jälleen uusia videoita Youtubessa. Mies on myös jatkanut entisen vaimonsa uhkailemista.

Äskettäin julkaistuilla videoilla näkyy miehen lapsia ja kuuluu lasten puhetta. Videot on kuvattu ilmeisesti perhetapaamisten aikana ennen maaliskuista puukotusta.

– Videon perusteella hänellä on ikävä lapsiaan, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisista sanoo.

Aiemmalla videolla uhkaava runo

Viime viikolla mies jakoi Youtubessa ja Facebookissa arabiankielisen videon, joka oli kuvattu Helsingin Hakaniemessä. Videolla mies lausui arabiaksi jonkinlaisen runon ex-puolisolleen, joka oli puukotuksen pääuhri.

Poliisi kommentoi tuolloin, että runo oli uhkaavansävyinen.

Videoon oli merkitty päivämääräksi 13. huhtikuuta 2019, eli toissa viikon lauantai. Poliisin mukaan video oli kuitenkin hyvin todennäköisesti kuvattu jo ennen puukotusta.

Uhkaavia viestejä ex-puolisolle

Hakaniemessä kuvatun ja viime viikolla julkaistun videon jälkeen Al-Hmedavi on lähettänyt lisää uhkaavansävytteisiä viestejä ex-vaimolleen.

– Näitä uhkaavansävyisiä yhteydenottoja on tullut naiselle viime viikon jälkeenkin. Hän pyrkii olemaan yhteydessä naiseen ja luomaan tälle mielikuvaa, että hän olisi Suomessa. Viestit ovat sellaisia, jotka voidaan tulkita tässä kontekstissa uhkaaviksi, Hätönen kertoo.

Al-Hmedavi puukotti entistä vaimoaan, omia lapsiaan ja ex-vaimonsa seurassa ollutta miespuolista ystävää sunnuntaina 3. maaliskuuta Haagan Santavuorentiellä. Karkuteillä olevaa miestä epäillään kahdesta murhan yrityksestä, kolmesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta.

Mies on vangittu poissaolevana

Mies on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana rikoksista todennäköisin syin epäiltynä. Hänestä on tehty eurooppalainen pidätysmääräys.

Poliisi uskoo miehen oleskelevan Irakissa. 

Poliisi on kertonut, että puukotustilanteessa uskotaan olleen kyse kunniaväkivallasta. Puukotuksen uhrit ovat toipuneet fyysisesti vammoistaan. Vakavimmin tilanteessa loukkaantui ex-vaimon ystävä.

Uusista videoista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja