Mainos

Haagan puukottaja edelleen karkuteillä – Miehestä on tehty eurooppalainen pidätysmääräys

1:26
Poliisi julkaisi Haagan puukottajan kuvan 4. maaliskuuta.

Poliisi etsii edelleen Haagassa maaliskuun alussa tapahtuneista puukotuksista epäiltyä Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia. Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikolla miehen poissaolevana todennäköisin syin murhan yrityksestä ja tapon yrityksestä epäiltynä. Nimike tapon yritys on sen jälkeen koventunut murhan yritykseksi.

Lisäksi Al-Hmedavista on tehty eurooppalainen pidätysmääräys. On mahdollista, että epäilty on poistunut Suomesta, poliisi tiedottaa.

– Al-Hmedavia epäillään tällä hetkellä siis kahdesta murhan yrityksestä ja useasta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Epäillään, että mies oli suunnitellut tappavansa kaksi tapahtumapaikalla ollutta henkilöä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Veli pysyy vangittuna

Pääepäillyn veli on edelleen vangittu epäiltynä osallisuudesta rikoksiin. Poliisilla on ollut kiinniotettuna kolmas henkilö epäiltynä rikoksentekijän suojelemisesta. Henkilö vapautettiin kuulustelun jälkeen, mutta häntä on edelleen syytä epäillä kyseisestä rikoksesta.

Poliisi käynnistää myös esiselvityksen valvotun tapaamisen olosuhteista puukotukseen liittyen. 

– Esiselvityksen perusteella ratkaistaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Tässä vaiheessa on liian aikaista ottaa siihen kantaa, Hätönen tarkentaa.

Poliisi kaipaa havaintoja epäillystä. Näköhavainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112. Muut havainnot tai tiedot voit välittää poliisille puhelimitse 0295 417 935 tai sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.


 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja