H

Habanero-kastike: Habanero-kastike on tulinen chilikastike. Habanero on kaupallisista chililajeista kaikkein tulisin.

Halloumi: Kyprokselta kotoisin olevaa perinteikästä juustoa, joka valmistetaan vuohen- ja lampaanmaidosta. Juusto muistuttaa vähän tuoretta mozzarellaa.Juustoa voidaan käyttää sellaisenaan, grillata, paistaa ja tehdä siitä juustoraastetta. Se on myös hyvin säilyvää. Avaamaton pakkaus voi säilyä vuodenkin verran.

Halstrata: Kypsentämistä metalliritilässä, jolla esim. kalan voi kypsentää nuotion hiilloksella.

Halva: Halva on seesaminsiemenistä ja hunajasta valmistettua jälkiruuissa käytettävää "tahnaa". Kreikkalainen jälkiruoka baklava mm. käytetään halvaa. Sitä saa hyvinvarustelluista maustekaupoista. Helsingissä esim. Hakaniemen kauppahallista.

Hapanimelä: Hapatettu ja imelletty. Happaman ja makean yhdistelmä. Makeat etikkasäilykkeet. Itämaisessa keittiössä hapanimeläkastikkeet.

Hapankerma, smetana: Vuolukerma. Runsasrasvaisesta kermasta hapatettu kiinteä kerma, joka kestää keittämisen ja hauduttamisen. Rasvaa 42 %.

Haricots verts: Pieniä vihreitä papuja.

Hiillostaa: kts. halstrata

Hiivataikina: Nesteestä, hiivasta, sokerista, suolasta, mausteista, rasvasta ja jauhoista tehty taikina, josta leivotaan esin. pullia ja leipiä.

Hilloke: Hiukan kypsentäen valmistettu hillon tapainen tuote marjoista tai paloitelluista hedelmistä, jossa on vähemmän sokeria kuin hillossa. Tai jälkiruoka, kompotti, jossa hedelmät sokeriliemessä.

Hollandaisekastike, hollanninkastike: Lämmin, juhlavien kala- ja kasvisruokien kanssa tarjottava voikastike.

Hotch-potchkeitto: Lammaskasviskeitto. Skottien kansallisruoka.

Hyytelöidä: Päällystää tuote hyytelöllä, jolloin esim. marjat pysyvät kauniimpina.

Höystö: Liharuokalaji, jossa ruskistettua lihaa palasina sakeassa vaaleassa tai ruskeassa kastikkeessa.

Lue myös:

    Uusimmat