Habanero-kastike: Habanero-kastike on tulinen chilikastike. Habanero on kaupallisista chililajeista kaikkein tulisin.
Halloumi: Kyprokselta kotoisin olevaa perinteikästä juustoa, joka valmistetaan vuohen- ja lampaanmaidosta. Juusto muistuttaa vähän tuoretta mozzarellaa.Juustoa voidaan käyttää sellaisenaan, grillata, paistaa ja tehdä siitä juustoraastetta. Se on myös hyvin säilyvää. Avaamaton pakkaus voi säilyä vuodenkin verran.
Halstrata: Kypsentämistä metalliritilässä, jolla esim. kalan voi kypsentää nuotion hiilloksella.
Halva: Halva on seesaminsiemenistä ja hunajasta valmistettua jälkiruuissa käytettävää "tahnaa". Kreikkalainen jälkiruoka baklava mm. käytetään halvaa. Sitä saa hyvinvarustelluista maustekaupoista. Helsingissä esim. Hakaniemen kauppahallista.
Hapanimelä: Hapatettu ja imelletty. Happaman ja makean yhdistelmä. Makeat etikkasäilykkeet. Itämaisessa keittiössä hapanimeläkastikkeet.
Hapankerma, smetana: Vuolukerma. Runsasrasvaisesta kermasta hapatettu kiinteä kerma, joka kestää keittämisen ja hauduttamisen. Rasvaa 42 %.
Haricots verts: Pieniä vihreitä papuja.
Hiillostaa: kts. halstrata
Hiivataikina: Nesteestä, hiivasta, sokerista, suolasta, mausteista, rasvasta ja jauhoista tehty taikina, josta leivotaan esin. pullia ja leipiä.
Hilloke: Hiukan kypsentäen valmistettu hillon tapainen tuote marjoista tai paloitelluista hedelmistä, jossa on vähemmän sokeria kuin hillossa. Tai jälkiruoka, kompotti, jossa hedelmät sokeriliemessä.
Hollandaisekastike, hollanninkastike: Lämmin, juhlavien kala- ja kasvisruokien kanssa tarjottava voikastike.
Hotch-potchkeitto: Lammaskasviskeitto. Skottien kansallisruoka.
Hyytelöidä: Päällystää tuote hyytelöllä, jolloin esim. marjat pysyvät kauniimpina.
Höystö: Liharuokalaji, jossa ruskistettua lihaa palasina sakeassa vaaleassa tai ruskeassa kastikkeessa.