Mainos

Gustafsson saattaa nostaa myös kunnianloukkausjutun

Gustafsson on jo aiemmin jättänyt valtiolle korvausvaateen henkisistä kärsimyksistä, ja hän pohtii myös mediaa vastaan suunnattua kunnianloukkaussyytettä.

Bodominjärven murhasyyteistä vapautettu Nils Gustafsson miettii kunnianloukkausjutun nostamista.

Puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi ei halua määritellä tarkemmin, mitä mediaa vastaan juttu mahdollisesti nostettaisiin. Leppiniemi on kuitenkin jo aiemmin sanonut, että matkan varrella on ollut kirjoituksia, joista hänen päämiehensä ei ole pitänyt.

- Objektiivisesti ajatellen on aika selvää, että on paljon juttuja, joiden sävyistä ja otsikoinneista päämieheni ei ole pitänyt. Leppiniemi korostaa.

- Lisäksi tapauksessa on ollut aivan poikkeuksellinen julkisuus. Meillähän vain hyvin harvoin esimerkiksi kerrotaan jostain teosta epäiltynä vangitun nimi. Tässä tapauksessa nimi tuli julki heti.

Leppiniemen mukaan juttujen arviointi on yhä harkinnassa, eikä Gustafsson ole tehnyt mahdollisen kunnianloukkausjutun nostamisesta vielä ratkaisua.

Gustafsson jätti torstaina Valtiokonttoriin hakemuksen, jossa hän vaatii henkisestä kärsimyksestä valtiolta yhteensä 137 000 euroa. Rikoksen takia pidätetty tai vangittu voi hakea valtiolta korvauksia, jos syyte hylätään.

Murhasyytteestä vapautettu Gustafsson on oikeutettu hakemaan korvausta, koska tapaus ei siirtynyt enää hovioikeuden käsittelyyn ja sai näin lainvoiman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.