Guns N’ Roses villitsi New Yorkissa

Vuosien mittaiselta tauolta palaileva amerikkalaisbändi Guns N’ Roses soitti viikonloppuna ensimmäiset lämmittelykeikkansa pikapuoliin käynnistyvää maailmankiertuettaan varten. 80-90 -lukujen vaihteessa maailman luultavasti suosituimmaksi yhtyeeksi noussut yhtye esiintyi perjantaina ja sunnuntaina New Yorkin Hammerstein Ballroomissa. Rolling Stone -lehden keikkaraportin mukaan bändin laulusolisti, ja ainoa alkuperäisjäsen, Axl Rose on jälleen hyvässä vedossa.

New Yorkin poliisin kertoman perusteella Gunnareiden perjantaista esiintymistä odottavat ihmiset muodostivat lähes viiden korttelin mittaisen jonon. Ensimmäiset fanit olivat saapuneet paikalle jo ennen puoltapäivää.

Illan aloitti brittibändi Bullet for My Valentine, jota kuullaan myös Guns N’ Rosesin heinäkuisilla Suomen keikoilla. Illan pääesiintyjä valtasi lavan yhdentoista jälkeen ja käynnisti show’n vanhojen faniensa riemuksi Welcome to the Jungle -klassikolla. Mustaan silkkipaitaan pukeutunut Axl Rose säntäili lavalla kuin bändin kulta-aikoina, noin 15 vuotta sitten. Rosea tukivat yhtyeen uudemmat jäsenet: kitaristit Robin Finck, Rich Fortus ja RonBumblefootThal, basisti Tommy Stinson, rumpali Brain ja kosketinsoittajat Chris Pittman ja Dizzy Reed.

Perjantain keikka jatkui Guns N’ Rosesin legendaarisen Appetite for Destruction -debyytin (1987) It’s So Easy ja Mr. Brownstone -biiseillä. Appetite for Destruction kuultiin lähes kokonaan sekä perjantain että sunnuntain keikoilla.

Gunnareiden perjantaista keikkaa leimasi yleisön innostuksen lisäksi hämmästys siitä, että bändi – ja etenkin Axl Rose – olivat ylipäätään saapuneet paikalle. Epävarmuus onkin ollut oikeastaan ainoa varma asia bändin pitkittynyttä comebackia koskien. Perjantaina yleisön hämmästys ja epäusko vaihtui suoranaiseksi innostukseksi vasta noin tunnin keikan jälkeen, kun bändi soitti suoraviivaisen Out Ta Get Me -biisin.

Sunnuntaina Hammerstein Ballroomissa oli hivenen vähemmän yleisöä kuin perjantaina, mutta fanit pääsivät tunnelmaan heti alusta lähtien.

- Hitto! Myös perjantaina ihmiset olivat hengessä mukana, mutta te voitatte heidät mennen tullen! Hyvää äitienpäivää, k**ipäät, Axl Rose tervehti yleisöä tyylilleen uskollisena.

Sunnuntaina lavalla nähtiin myös toinen amerikkalaisten rockpiirien ongelmalapsi, edesmenneen Skid Row -yhtyeen laulusolisti Sebastian Bach, joka hyppäsi esittämään My Michelle -kappaletta yhdessä Axl Rosen kanssa. Bach ja Rose eivät ole olleet puheväleissä 13 vuoteen, mutta ovat löytäneet jälleen yhteisen sävelen.

- Yritin pelastaa elämäni sillä välin, kun Sebastian yritti tuhota omaansa, kommentoi Rose ystävysten taustaa.

Raporttien mukaan keikan heikoin hetki koettiin, kun kitaristit Robin Finck ja Rich Fortus esittivät odottamattoman instrumentaaliversion Christina AguileranBeautiful -hitistä.

Esiintymiset loppuivat Paradise City -kappaleeseen, joka on myös yksi suurimmista Guns N’ Roses -hiteistä. Axl Rose ilmoitti samalla Los Angelesin olevan taakse jäänyttä elämää ja New Yorkin olevan hänen uusi ”paratiisikaupunkinsa”.

Kaiken kaikkiaan Guns N’ Roses todisti olevansa yllättävän hyvässä liveiskussa bändiksi, joka ei ole keikkaillut aktiivisesti yli kymmeneen vuoteen, tai jonka alkuperäisjäsenistä on jäljellä vain yksi. Yhtyeen livekuntoa olivat todistamassa VIP-vieraista muun muassa näyttelijä Mickey Rourke, koomikko Jimmy Fallon ja rocktähti Lenny Kravitz.

Guns N’ Rosesin tulevan Chinese Democracy -levyn, josta on ehtinyt tulla jo yksi rockhistorian kuuluisimmista julkaisemattomista albumeista, Rose oli yhtä ympäripyöreä kuin ennekin.

- Koskien uutta levyämme… odotelkaa vielä hetki, Rose kommentoi albumia, jolta bändi soitti Madagascar, Better ja IRS -nimiset kappaleet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat