Mainos

Gunnar Korhonen kuoli

Finnairia lähes 30 vuotta johtanut ministeri Gunnar Korhonen on kuollut. Korhonen menehtyi viikonvaihteessa vaikeaan sairauteen 83-vuotiaana. Korhonen oli syntynyt 22. huhtikuuta 1918 Viipurissa. Ekonomiksi hän valmistui 1941 Helsingin Kauppakorkeakoulusta.

Finnairin, silloisen Aero O/Y:n, pääjohtajaksi Gunnar Korhonen tuli kauppaministeriön ylijohtajan paikalta 1960. Hänen pääjohtajakautensa aikana yhtiö kasvoi ja laajensi mannertenvälisille markkinoille. Finnairissa Korhonen oli yhteensä 27 vuotta. 1970-luvulla Korhonen toimi kahteen otteeseen ministerinä.

Gunnar Korhosen aiempi kokemus neuvottelijana tuotti monta tiukkaa tilannetta lentokonevalmistajien kanssa kauppaa hierottaessa, mutta Korhosen peräänantamattomuus tuli tunnetuksi ja sopimuksia työstettiin, kunnes hän sai oman tahtonsa paperille. Hän osasi käyttää yhtiön hyödyksi myös erinomaisia suhteitaan politiikan ja talouselämän vaikuttajiin, presidentti Kekkonenkin kuului Korhosen lähipiiriin. Painostukset muiden lentoyhtiöiden tai koneenvalmistajien suunnalta valuivat hukkaan, kun Korhonen piti maan korkeinta johtoa myöten päättäjät ajan tasalla siitä, mikä on Finnairin etu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.