Mainos

Guggenheim-hanke kaatui yhteen ääneen

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt hylätä Guggenheim-taidemuseon rakennushankkeen.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esittämä suunnitelma kaatui äänin 7 - 8.

Kokousta seuraamassa olleen MTV3 Uutisten kulttuuritoimittajan Merja Sundströmin mukaan päätös oli kova arvovaltatappio kaupunginjohtaja Pajuselle.

– Tapasin hänet (Pajunen) ja hän oli todella murheellinen. Tämä oli arvovaltatappio Pajuselle. Nyt aletaan ruotia syitä, miksi näin kävi. Siihen saattaa vaikuttaa Pajusen tapa tiedottaa ja valmistella esitystä, mikä suututti kaupunginhallituksen jäseniä, Sundström toteaa.

Guggenheim-taidemuseon rakennushankkeen torppasivat demarit, vasemmisto, perussuomalaiset sekä kolme vihreiden edustajaa. Asia ei etene nyt ollenkaan kaupunginvaltuuston puntaroitavaksi. Hankkeen kannalla olivat kokoomus, RKP ja vihreiden Kimmo Helistö.

Tähän mennessä hanke on maksanut Helsingille 1,2 miljoonaa euroa. Sundströmin mukaan Helsingin Katajanokkaan kaavaillun Guggenheimin tilalle saattaa tulla muita museoita, mutta se jää nähtäväksi.

Sundströmin mukaan taidemaailma on nyt kauhuissaan ja sekaisin. Hänen mukaansa Helsingin kaupunginmuseo tarvitsee kipeästi uutta museota, ja nyt tehty päätös saattaa hankaloittaa uusien museoiden rakentamista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.