Guardian: Sudanissa yli 70 raiskausta hyökkäyksessä mielenosoittajien leiriin

1:59
Video: Khartumissa tapahtuneessa hyökkäyksessä kuoli yli 100 ihmistä ja ainakin 700 haavoittui.

Sudanilaislääkärit uskovat, että viimeviikkoiseen mielenosoittajien leiriin kohdistuneeseen hyökkäykseen liittyy yli 70 raiskaustapausta, kirjoittaa Guardian.

Lehden mukaan maan pääkaupungissa Khartumissa tapahtuneessa hyökkäyksessä kuoli yli 100 ihmistä ja ainakin 700 haavoittui.

Erikoisjoukot hajottivat viime maanantaina väkivalloin viikkoja jatkuneen mielenosoituksen armeijan päämajan edustalla Khartumissa. Oppositiota lähellä olevan lääkärikomitean mukaan sotilaskomitean miliisi oli vastuussa verilöylystä.

Tietoja RSF-joukkojen (Rapid Support Forces) tekemistä raiskauksista on tullut esiin viime päivien aikana, vaikka viestintäyhteyksiä on rajoitettu maassa.

Guardian kertoo, että aikaisemmin ei kuitenkaan ollut selvyyttä seksuaalisten väkivaltatapausten laajuudesta. Sairaalat Khartumissa ovat lääkärikomitean tietojen mukaan raportoineet 70 raiskaustapausta.

Guardianin mukaan monet uhrit eivät ole hakeutuneet hoitoon. Syynä voi olla pelko kostoiskuista, kaupungin levottomuudet tai rajallinen hoito.

Mielenosoituksia on järjestetty huhtikuusta lähtien, jolloin presidentti Omar al-Bashir pakotettiin luopumaan vallasta ja siirtymäkauden sotilashallitus otti vallan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja