Nämä ovat täydellisiä lisukkeita kesän kaikkiin grillijuhliin. Valmista mielellään iso erä kerralla ja säästä ylijäänyt kastike jääkaapissa seuraavaan juhlaan. Öljy säilyy viikkoja ja kastike vähintään viikon jääkaapissa.
1 erään:
3 dl rapsiöljyä
½ dl kiinalaista soijaa
1 sitruunan mehu
1 rkl murskattua rosmariinia
1 tl timjamia
1 dl punaviiniä
1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
mustapippuria
Grillikastike:
400-500 g tomaattimurskaa
3 rkl chilikastiketta
3 rkl viinietikkaa
1 keltasipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
muutama tippa tabascoa
1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
6-8 basilikanlehteä, suikaloituina
suolaa ja mustapippuria
1. Grilliöljy: Sekoita ainekset purkissa tai pullossa, sulje ja ravista. Tuplaa rosmariinin ja timjamin määrät, jos käytät tuoreita yrttejä. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa.
2. Grillikastike: Keitä kaikki ainekset paitsi basilika kattilassa kunnes kastike sakenee. Lisää basilika.