Grilli kuumana kesän loppuun

Alkuelokuu on helteisillä ilmoillaan suosinut grillaajia etenkin pohjoisessa. Lämmitä grilli kuumaksi viikonloppuna, sillä silloin sääennusteiden mukaan riittää hyviä grillaussäitä ympäri Suomen.

Vartaat ja pihvit ovat makkaran lisäksi suomalaisille tutuimpia grilliherkkuja. Jos kuulut perinteitä noudattavin kastiin. tutustu seuraaviin lihaisiin grilliruokaohjeisiin:

Pitsaa paistumaan

Unohda uuni ryhtyessäsi pitsan paistoon – maukas pitsa paistuu yhtälailla ulkona grillissä samalla kuin itse nautit auringosta.

Grillipizzat Calzone

Pizzat valmistuvat grillissä helposti ja saavat pintaansa upean värin. Kokeile rohkeasti eri täytevaihtoehtoja Sami Garamin malliin.

Pizzapohja:

  • 2 tl hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 10-12 dl vehnäjauhoja

Murenna hiukan hiivaa haaleaan veteen ja mausta se öljyllä ja suolalla. Lisää jauhoja koko ajan taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina sileäksi ja anna sen nousta kunnolla.

Kumoa jauhotetulle pöydälle ja pyöritä halkaisijaltaan noin viiden sentin kokoisia pizzapullia. Anna myös niiden nousta.

Jauhota tai lauta uudelleen ja pyöritä pizzapullasta suurehko pizzapohja.

Täytä tomaattikastikkeella ja erilaisilla täytteillä. Voit myös kokeilla tomaattikastikkeen tilalla vaikka valmista tandoorikastiketta. Lisää täytteet vain pohjan toiselle puoliskolle.

Taita pizza kahtia ja painele reunat tiiviisti vastakkain. Paista pizzakivellä, grillikuvun alla muutaman minuutin ajan.

Kastike:

  • 2 tomaattia
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta basilikaa
  • juustoraastetta

Murskaa tomaatit tehosekoittimen kulhossa sileäksi ja mausta oreganolla ja basilikalla. Sekoita juustoraastetta tomaattikastikkeen joukkoon.

Täytevaihtoehdot:

  • aurinkokuivattua tomaattia
  • halloumijuustoa
  • fetajuustoa
  • tuoretta tomaattia
  • oliiveja
  • salamia
  • pepperonia
  • omenaa (granny smith)

Täytä pizzat joillain näistä täytteistä. Älä käytä liikaa täytteitä, jotta pizza pysyy koossa. Älä myöskään sekoita liikaa makuja keskenään, vaan pidä maltti mukana.

Käytä mielikuvitusta pizzatäytteitä valitessasi, melkein mikä tahansa raaka-aine sopii calzonen sisään tai pizzan päälle.

Jolleivat rasvaiset pihvit houkuta, kypsytä grillissä kasviksia ja tekaise vaikka fetajuustoinen salaatti. Katso grillikasvis-fetasalaatin sekägrillivihannesten kera fetatahnan reseptit. Grillitomaatteja voi täyttää myös kasvissyöjälle soveltuvin täyttein. Katso resepti täältä.

Makeita grillattavia

Jälkiruoaksi soveltuvia mansikkakohokkaita voi valmistaa grillissä yhtä lailla kuin hellallakin.Lämmitä mansikkaista muna-tomusokerivaahtoa ensin grillillä, lusikoi kohokasmassa sitten vuokiin ja upota kuhunkin kokonainen mansikka.

Tiesitkö, että grilli soveltuu myös pullan paistoon? Katso hauskojen grillipullien valmistusohje täällä.

Katso kaikki grillireseptittäällä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat