Googlen entinen insinööri varasti robottiauton liikesalaisuuksia ja jakoi Uberille – miestä voi odottaa jopa kymmenen vuotta vankilassa

14:25
Videolla pohditaan mitä hakukonejätti tuo Haminan kaupungille.

Entinen Googlen insinööri sai tiistaina Yhdysvalloissa syytteet epäiltynä liikesalaisuuksien varastamisesta. Miehen epäillään jakaneen tietoja Googlen itseajavasta robottiautosta halpataksiyhtiö Uberille.

Mies on epäiltynä yhteensä 33 varkaudesta ja varkauden yrityksestä. Syyttäjien mukaan 39-vuotiasta miestä voi odottaa jopa kymmenen vuotta vankilassa ja 250 000 dollarin sakot, jos hänet todetaan syylliseksi.

Mies oli mukana perustamassa Googlen Waymo-projektia, jossa on kehitetty itseajavaa robottiautoa. Mies työskenteli projektissa vuodesta 2009 alkaen ja johti tiimiä, joka kehitti valon havaitsemista ja etäisyyttä tarkkailevaa järjestelmää.

Perusti oman startup-yrityksen

Mies jätti Googlen vuonna 2016 ja perusti oman startup-yrityksen, jonka Uber myöhemmin osti.

Liikeidean varastaminen nousi alun perin esiin siviilikanteesta alkaneessa oikeusjutussa, jossa Waymo syytti Uberia liikesalaisuuksien varastamisesta. Juttu päättyi viime vuonna yritysten keskinäiseen ratkaisuun.

Uusissa syytteissä miehen väitetään ladanneen tiedostoja, jotka sisälsivät hänen työstämänsä järjestelmän piirilevykaavioita sekä asentamis- ja testausohjeita.

– Kaikilla meillä on oikeus vaihtaa työtä, mutta kenelläkään ei ole oikeutta täyttää taskujaan ovesta astuessaan. Varkaus ei ole innovaatio, sanoi yhdysvaltalaislakimies David Anderson tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja