Googlen emoyhtiö Alphabetin tulos ylitti ennusteet

Googlen emoyhtiö Alphabet teki 18,4 miljardia dollaria voittoa äskettäin päättyneellä vuosineljänneksellä huhti–kesäkuussa. Tulos on runsaat kaksi miljardia enemmän edellisvuoden tulokseen verrattuna.

Yhtiön liikevaihto päättyneellä neljänneksellä oli 74,6 miljardia dollaria, mikä on seitsemän prosentin kasvu viime vuoden samanaikaiseen tulokseen verrattuna.

Alphabetin markkinaennusteet ylittänyttä tulosta vauhdittivat yhtiön pilviliiketoiminnan kasvu ja digitaalisen mainonnan tulojen elpyminen. Googlen tulojen kannalta tärkeää on digitaalinen mainonta, josta se saa suurimman osan tuloistaan.

– Johtava asemamme tekoälyssä sekä huippuosaamisemme suunnittelussa ja innovoinnissa ohjaavat hakukoneen seuraavaa kehitystä, sekä parantaa kaikkia palveluitamme, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Sundar Pichai tulostiedotteessa tiistaina.

Hakukonejätti Google julkaisi ihmisen kanssa keskustelevan koneälynsä eli keskustelurobotti Bardin helmikuussa. Google kertoi aiemmin, että se vastaa ohjelmalla Microsoftin haasteeseen tekoälymarkkinoilla.

Microsoft on sijoittanut miljardeja viime aikoina suureen suosioon nousseeseen ChatGPT-keskusteluohjelmaan. Sen on katsottu mahdollisesti uhkaavan Googlen hakukoneen asemaa.

Chat GPT osallistui keskusteluun SuomiAreenassa – ”Tekoäly on juuri niin hyvää kuin se on opetettu” 2:58
ChatGPT osallistui keskusteluun SuomiAreenassa – ”Tekoäly on juuri niin hyvää kuin se on opetettu”.

Lue myös:

    Uusimmat