GM sivuun myös USA:n olympiajoukkueesta – Blackhawks-skandaalin vaikutukset laajenevat

Skandaalin ympäröimä Stan Bowman on jättänyt tehtävänsä myös Yhdysvaltain jääkiekon olympiajoukkueen GM:nä.

Kanadalainen Bowman erosi aiemmin tiistaina Chicago Blackhawksin GM:n tehtävistä. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun seura julkaisi entisen videovalmentajansa Brad Aldrichin seksirikostutkinnan tulokset. Syytösten mukaan Aldrich käytti kahta joukkueen pelaajaa seksuaalisesti hyväksi vuonna 2010.

Tutkinnan tuloksista kertoneen juristi Reid Scharin mukaan Blackhawksin johtokunta piti toukokuussa 2010 kokouksen liittyen väitteisiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta seura ei ryhtynyt toimenpiteisiin Aldrichia vastaan.

– Sitä taustaa vasten, mitä tänään on tapahtunut, ajattelen, että USA Hockeylle on parasta, että astun sivuun, Bowman kertoi tiedotteessa.

Bowman valittiin USA:n olympiajoukkueen GM:ksi viime maaliskuussa. USA Hockey aikoo ilmoittaa Bowmanin korvaajasta "lähitulevaisuudessa".

Quennevillen ja Cheveldayoffin asema luupin alla

Seksirikostutkinnan tulokset ravistelevat huippujääkiekkoa Pohjois-Amerikassa. Tutkimusraportti osoittaa, että myös Blackhawksin silloinen päävalmentaja Joel Quenneville ja vara-GM Kevin Cheveldayoff olivat mukana toukokuun 2010 tapaamisessa, jossa Aldrichin tapauksesta keskusteltiin seurassa.

Quenneville että Cheveldayoff väittivät kesällä, että he kuulivat Aldrichin tapauksesta vasta, kun se oli noussut julkisuuteen viime keväänä. Nykyään Quenneville toimii Florida Panthersin päävalmentajana ja Cheveldayoff Winnipeg Jetsin GM:nä, eivätkä kyseiset seurat ole vielä kertoneet, vaikuttaako raportti Quennevillen tai Cheveldayoffin jatkoon.

NHL:n komissaari Gary Bettman on ilmoittanut tapaavansa Quennevillen ja Cheveldayoffin keskustellakseen heidän rooleistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja