Glock tyrmää salaliittoteorian

Toyotan Timo Glockin on spekuloitu hidastaneen vauhtiaan tarkoituksellisesti Brasilian GP:n viimeisellä kierroksella, jotta McLarenin Lewis Hamilton pääsi nousemaan hänen edelleen ja ajamaan maailmanmestaruuteen.

Tämä salaliittoteoria joutaa kuitenkin roskakoriin, kun vertailee Glockin kierrosaikaa toiseen kuivan kelin renkailla ajaneeseen kuljettajaan, Toyotan Jarno Trulliin. Glock piti kisan kolmella viimeisellä kierroksella parempaa vauhtia kuin Trulli.

Glock ja Trulli olivat ainoat kuljettajat, jotka eivät käyneet vaihtamassa välikelin renkaisiin sadekuuron alettua Brasilian GP:n lopussa, vaan taistelivat maaliin asti kuivan kelin renkailla koko ajan märemmäksi käyneellä radalla.

- En missään nimessä ottanut löysästi lopussa, vaan täysin päinvastoin. Viimeinen kierros oli rankimpia ajamiani F1-kierroksia, koska pitoa ei ollut lainkaan ja oli lähes mahdotonta pitää auto radalla kuivan kelin renkailla. Puristin todella kovaa säilyttääkseni nelossijani ja jos katsotte kierrosaikoja, niin olin päätöskierroksella nopeampi kuin Jarno, joka oli ainoa toinen kuivan kelin renkailla ajanut auto siinä vaiheessa, Glock sanoi F1-sarjan nettisivuilla.

Kierrosajat Brasilian GP:n kolmella viimeisellä kierroksella:

69. kierros: Glock: 1.18,688, Trulli: 1.22,428.
70. kierros: Glock: 1.28,041, Trulli: 1.33,539.
71. kierros: Glock: 1.44,731, Trulli: 1.44,800.

Katso Netti-tv:stä: (maksullinen)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat