Gladiaattorien finalistit selvillä! Nämä kilpailijat kamppailevat voitosta

Gladiattorit huipentuu finaaliin sunnuntaina.

Gladiaattorit-ohjelmassa on käyty kiivasta kamppailua finaalipaikoista. Kuusi kilpailijaa selvitti tiensä finaaliin ja taistelee voitosta.

Naisten ja miesten sarjassa on kummassakin kolme finalistia: Marie Palojärvi, Liisa Eskonen ja Piia Mannila sekä Salvador Alogo, Tommy Oksa ja Aleksi Hakanen.

Piia Mannila, 31, Espoo

Pituus: 171 cm
Ammatti: Controlleri, crossfit valmentaja
Lajit: Crossfit, painonnosto
Tausta: Ringette, jääkiekko

Kontrollerina pankissa työskentelevä Piian intohimo on crossfitin puolella. Crossfitiä pankkitöiden ohella valmentava Piia on myös yhden lapsen äiti. Piia treenaa seitsemän kertaa viikossa, usein kaksi kertaa päivässä. Piialla on alanvaihto edessä, liikuntapuoli ja hyvinvointiala tuntuvat hänen omien sanojensa mukaan kiinnostavan enemmän. Lapsen ja urheilun myötä Piia on oppinut paljon asioita ja haluaa välittää ne katsojille.

Ohjelmaan Piia haki uusien kokemuksien ja haasteiden takia. Hän haluaa nähdä mihin tähänastinen treenaaminen on häntä vienyt.

Marie Palojärvi, 25, Vantaa

Pituus: 168 cm
Ammatti: Järjestyksenvalvoja
Lajit: Sali, juoksu, fitness
Tausta: Tanssi, jalkapallo

Urheilullinen ja sosiaalinen Marie tekee töitä vartijana ja järjestyksenvalvojana baarissa. Marie on urheillut koko ikänsä ja ehtinyt harrastaa monia lajeja aitajuoksusta tanssiin.

Ohjelmaan Marie haki lajien monipuolisuuden takia. Hänen mielestään on mielenkiintoisinta, että kilpailussa ei pärjää pelkästään voimalla.

Marie uskoo, ettei kannata liikaa miettiä ja uusiin haasteisiin kannatta tarttua. Jos joku tuntuu pelottavalta, mutta uskoo, että se vie eteenpäin, kannattaa mennä sitä kohti.

Liisa Eskonen, 25, Turku

Pituus: 161 cm
Ammatti: Kokki
Lajit: Crossfit

Crossfit-salin kautta tiedon Gladiaattorien kilpailijahausta saanut Liisa on Turussa aina asunut kahvilatyöntekijä. Liisa on vanha taitoluistelija ja yleisurheilija, joka on myöhemmin siirtynyt crossfittiin. Liisa on kilpailuhenkinen, mutta painottaa kaikessa, että muita on ehdottomasti kannustettava. Kokkina työskentelevä Liisa kertoo fyysisen ja stressaavan työnsä vaikuttavan urheiluun, mutta hän yrittää tasapainotella molempien kanssa. 

Liisa on tehnyt seitsemän kuukauden matkan Aasiaan ja kertoo sen kasvattaneen häntä todella paljon. Matkalta kotiutumisen jälkeen Liisalle tarjottiin keittiöpäällikön paikkaa, ja uusi työ on tuonut huomattavaa vastuuta elämään. Nyt jo muutaman vuoden töissä viettänyt Liisa kaipaa kuitenkin uusia haasteita ja siksi hän laittoi hakemuksen Gladiaattoreihin.

Salvador Alogo, 31, Helsinki

Pituus: 183 cm / paino: 84kg
Ammatti / Koulutus: Näyttelijä & taksikuski / Näyttelijäntyön opinnot
Lajit: Kamppailulajit, pyöräily, kuntosali
Tausta: Akrobatia, kick boxing, jujutsu, krav maga

Salvador on positiivinen, Päiväntasaajan Keniasta Suomeen muuttanut nuori näyttelijä. Näyttelijän töiden ohella Salvador on toiminut personal trainerina, vaatemyyjänä ja taksikuskina. Salvadorilla on pieni poika, joka inspiroi häntä saavuttamaan suuria asioita näyttelijän urallaan ja elämässään. 

Salvador on omien sanojensa mukaan ottanut liian rennosti tähän asti ja haluaa nyt haastaa itseään täysin uudella tavalla. Salvadorin mukaan kaikki tapahtuu päässä ja häviämme, koska epäilemme itseämme. Salvadoria inspiroivat perhe, usko, auttaminen ja hienot elämäkerrat.

Tommy Oksa, 28, Pori

Pituus: 176 cm / paino 81 kg
Ammatti: Palomies, fysioterapeutti, crossfitvalmentaja
Lajit: Crossfit, juoksu
Tausta: Sotilas 5-ottelu, taistelulajit, amerikkalainen jalkapallo Pori Bears -seurassa

Suomesta Equadoriin ja Equadorista Suomeen muuttanut palomies Tommy on energinen monitoimimies. Palomiehenä työskentelyn ohella Tommy työskentelee yksityisenä ambulanssikuskina ja crossfitvalmentajana.

Tommylla on kehitysvammainen pikkuveli, joka on opettanut Tommyn pitämään jalat maassa. Perhe on tärkeä ja veljeä on hoidettu aina, kun vanhemmat ovat siihen apua tarvinneet

Latinoperheestä oleva Tommy on positiivinen ja temperamenttinen. Gladiaattoreihin hän haki päästäkseen haastamaan itseään. 

Aleksi Hakanen

Aleksi pääsi mukaan Gladiaattoreihin varasijalta, kun yksi kilpailijoista loukkaantui niin pahasti, ettei voinut enää jatkaa.

Gladiaattorien finaalijakso MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja