Ghana saa tänään maailman ensimmäiset ilmaiset WHO:n koronarokotteet – aluksi rokotetaan terveydenhuollon työntekijät

14:45
Tämä kartta näyttää, kuinka köyhät maat suojataan koronaa vastaan vasta vuosien päästä.

Ghanaan toimitetaan keskiviikkona maailman ensimmäiset ilmaiset rokotteet Maailman terveysjärjestön WHO:n covax-ohjelman kautta, kertovat WHO ja YK:n lastenjärjestö Unicef yhteisessä tiedotteessaan.

Järjestöjen mukaan kyseessä on ensimmäinen, 600 000 annoksen erä lääkeyhtiö Astra Zenecan ja Oxfordin yliopiston koronarokotetta. Ensimmäiset rokotteet on määrä antaa terveydenhuollon työntekijöille.

– Seuraava vaihe taudin torjunnassa voi alkaa - historian suurimman rokotuskampanjan käynnistäminen, Unicefin johtaja Henrietta Fore kommentoi. 

WHO:n covax-ohjelman tavoite on edistää koronarokotteen maailmanlaajuista tasapuolista saatavuutta. Rikkaat maat voivat ohjelman kautta tukea köyhempiä maita rokotteiden hankkimisessa.

Ohjelman kautta on määrä toimittaa siihen kuuluville maille kaksi miljardia annosta covid-19-rokotetta vuoden loppuun mennessä, mukaan lukien yli 2,4 miljoonaa annosta Ghanaan. 

Ghana avaa koulut lähes vuoden kiinniolon jälkeen

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Ghanassa on raportoitu koronaviruspandemian aikana yli 80 000 tartuntaa ja hieman alle 600 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Maan koulut avautuivat tämän vuoden tammikuussa 10 kuukauden kiinniolon jälkeen. Suuret joukkokokoontumiset on edelleen kielletty, ja maan ulkorajat ovat pysyneet suljettuna viime vuoden maaliskuusta lähtien.

Ghanan talouden odotetaan sukeltavan tänä vuonna alhaisimmilleen kolmeen vuosikymmeneen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja