Mainos

Germanwingsin lento-onnettomuus vaikutti – lentäjille uudet ohjeet

Lentäjille pitää tulevaisuudessa tehdä psykologinen arviointi osana lentäjäkoulutusta tai ainakin ennen palvelukseen astumista. 

Näin suosittelee Euroopan lentoturvallisuusvirasto (EASA) uusissa ohjeissaan. Lisäksi EASA toistaa ohjeensa siitä, että koneen ohjaamossa on hyvä olla vähintään kaksi henkilöä.

Suositukset on laadittu Germanwingsin lento-onnettomuuden jälkeen. Onnettomuudessa kuoli 144 ihmistä, kun matkustajakoneen perämies lensi tahallaan päin vuorta.

Raportissa suositellaan myös ilmailulääketieteellisen tietokannan luomista, jotta lentäjien terveystiedot saadaan kulkemaan maiden välillä. Ohjeissa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, miten yleinen lentoturvallisuus ja terveystietojen luottamuksellisuus saataisiin tasapainoon.

– Vahva potilastietojen luottamuksellisuus turvasi lentäjän, mutta ei matkustajia, toteaa Liikenteen turvallisuusviraston Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu Trafin tiedotteessa. Hän on yksi raportin tekijöistä.

Germanwingsin perämies sairasti alustavien tutkimusten perusteella vakavaa masennusta ja oli onnettomuutta edeltävien viiden vuoden aikana käynyt yli 40 lääkärin vastaanotolla.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.