Gazpacho ja mozzarellapanini

Gazpacho

  • 5 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl etikkaa
  • 2 rkl persiljaa ja basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori kurkku ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli, yrtit sekä paloittele paprika. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja kaada joukkoon tomaatinmehu sekä öljy ja mausteet. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarkista maku. Kylmä keitto paranee kun jätät sen maustumaan jääkaappiin.

Mozzarellapanini

  • 2 paninipatonkia
  • 1 prk valkosipulituorejuustoa
  • 4 tomaattia
  • 2 mozzarellapalloa
  • 1 sipuli
  • tuoretta basilikaa

Laita voileipägrilli kuumenemaan!! Leikkaa patonki halki ja voitele tuorejuustolla. Siivuta tomaatit, sipuli sekä mozzarella. Levitä ne patongin sisään ja painele vielä basilikan lehdet mukaan.

Paahda grillissä mehukkaan kypsäksi kunnes parilaraidat ovat jääneet kauniin ruskeiksi leivän pintaan. Tarjoa kylmän keiton kanssa…

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat