Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Gallup tulos: Ravintolassa tärkeintä on ruoan laatu ja maku

viinipullo kädessä
viinipullo kädessäCopyright Alma Media Oyj 2000, Copyright
Julkaistu 12.12.2000 10:13

Ruoan laatu ja maku ratkaisevat, mihin ravintolaan suomalaiset suuntaavat syömään. Ruoan laatu on erittäin tärkeä ravintolan valintakriteeri noin 65 prosentille ulkona syövistä kuluttajista, kertoo Suomen Gallup Markkinatutkimuksen tekemä selvitys. Etenkin naiset korostavat myös palvelun ystävällisyyden ja ravintolan siisteyden merkitystä ruokapaikan valinnassa. Miehet puolestaan painottavat hieman naisia enemmän edullista hintatasoa, palvelun nopeutta ja ravintolan sijaintia.

Viime syys-lokakuussa tehtyyn ravintolaruokailun trenditutkimukseen osallistui noin 1500 kuluttajaa eri puolilta maata. Tutkimuksen tilasi Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto ry, joka teettää sen vuosittain. Tutkimuspäällikkö Heikki Lankinen SHR:stä toteaa, että trenditutkimuksen mukaan pitkään jatkunut hampurilaisravintoloiden suosion kasvu näyttää nyt pysähtyneen. - Pizzeriapuolella kulutus on jo aiemmin kääntynyt laskuun, hän huomauttaa. Vastaavasti varsinaisten ruokaravintoloiden suosio ruokailupaikkana on lisääntynyt hieman edellisvuodesta.

Naiset painottavat terveellisyyttä ja kotimaisuutta

kokit työssään
kokit työssäänCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2000

Ravintola-asiakkaiden mielestä itse ruoan ominaisuuksista ylivoimaisesti merkittävin on maku: peräti 95 prosenttia pitää sitä tärkeänä. Ruoan monipuolisuutta arvostaa noin 80 prosenttia ulkona syövistä kuluttajista. Etenkin naiset korostavat myös ruoan terveellisyyttä ja kotimaisuutta, kun taas miesten arvoasteikossa niitä tärkeämmäksi nousee annoksen runsaus.

Tämän vuoden ravintolaruokailun trenditutkimus tehtiin ennen kuin EU:sta kantautunut BSE-kohu oli vielä alkanut, joten sillä ei vielä ollut vaikutusta kyselyn tuloksiin. Heikki Lankinen arvelee, että jos BSE-keskustelu jatkuu vilkkaana kuukausikaupalla, sillä voi olla vaikutusta myös ravintolaruokailuun. - Tuskin se kuitenkaan vähentää lihasyöntiä kokonaisuudessaan, vaan suuntaa sitä aiempaa enemmän muihin lihalaatuihin kuin nautaan, hän huomauttaa. (Lähde: Finfood)

Lisää aiheesta:

Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi