Gagan ja Antti Tuiskun faneja kiusataan koulussa eniten

Sinun Suosikki -hanke selvitti, että lähes kaikkia nuoria kiusataan heidän musiikkimakunsa vuoksi. Nuorten mukaan My Chemical Romancen, Green Dayn ja Antti Tuiskun fanitus aiheuttaa eniten syrjintää.

Sinun Suosikki -hankkeessa toteutettu kysely kertoo karua kieltä: nuorten mukaan lähes kaikkia kiusataan heidän musiikkimakunsa vuoksi. Suosikin lukijat nimesivät eniten syrjintää aiheuttaviksi artisteiksi ulkomaisista My Chemical Romancen, Green Dayn, Michael Jacksonin, Adam Lambertin ja Lady Gagan. Kotimaisista artisteista eniten kiusauksen kohteiksi joutuvat Antti Tuiskun ja Reckless Loven fanit.

Artistit itse kehottavat nuoria unohtamaan kiusaamisen.

– Maailmassa on niin paljon musiikkia ja kuuntelijoita, että erilaisia mieltymyksiä saa ja pitääkin mahtua joukkoon, Antti Tuisku sanoo.

Reckless Love -yhtyeen Olli taas muistuttaa, että musiikin vuoksi kiusaaminen on kiusaamista siinä missä muukin kiusaaminen, eikä sitä tule hyväksyä.

– Jos kiusaaminen menee fyysiseksi, vakavaksi ja toistuvaksi, pitää siitä aina puhua jollekin aikuiselle.

Samaa mieltä olivat kyselyyn vastanneet nuoret itsekin. Moni kuitenkin sanoi jatkavansa idolinsa fanittamista kiusaamisesta huolimatta.

– Olen ylpeä siitä, että kuuntelen näitä artisteja, koska he antavat minulle voimaa ja auttavat minut hyväksymään itseni juuri tällaisena, kommentoi muun muassa eräs 15-vuotias Britney Spearsin kuuntelemisesta syrjityksi joutunut poika.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja