Mainos

G7 arvosteli Japanin talouspolitiikkaa

Rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmä on arvostellut Lontoon-kokouksessaan Japanin talouspolitiikkaa. G7:n mielestä Japanin pitäisi tehdä enemmän auttaakseen Aasiaa toipumaan rahoituskriisistä.

Japania kehotettiin edistämään kasvua löysemmällä veropolitiikalla. Japanin talouspoliittiset toimet ovat tällä hetkellä liian laiskoja, ja maan näkymät heikot, G7 tiivisti viikonlopun kokouksensa arvostelun. Japanin talous on uinunut jo vuosia ja eräiden asiantuntijoiden mukaan se on vaarassa syöksyä lamaan, jos hallitus ei ryhdy elvyttämään. Japanin, maailman toiseksi suurimman talouden lama taas vetäisi Aasian mukaan uuteen syöksykierteeseen. Yhdysvaltain valtiovarainministerin Robert Rubinin ja Saksan keskuspankin johtajan Hans Tietmeyerin mukaan Japanin talouden luottamus on järkkynyt viime aikoina niin, että kasvun lisääminen vähitellen ei enää riitä.

Japanin valtiovarainministeri Hikaru Matsunaga ei pitänyt esitettyä arvostelua oikeudenmukaisena.
-Minusta hallituksemme taloudellisia siirtoja ei ole täysin ymmärretty, Matsunaga kertoi G7-maiden valtiovarainministerien ja keskuspankkien johtajien kokouksen jälkeen. Japanilaisen järjestelmän salat avautuvat ulkopuoliselle huonosti, tiesi kertoa myös taloustieteilijä Seiko Kon. Hänen mukaansa eurooppalaiset ja amerikkalaiset pitävät japanilaista järjestelmää vanhanaikaisena. Kansainvälinen painostus ei todennäköisesti estä maan valuutan jenin heikkenemistä dollaria vastaan, sillä Japanin ei uskota ryhtyvän nopeisiin toimenpiteisiin, japanilaiset liikemiehet kertoivat sunnuntaina.

Japanin hallitus keskittyy nyt laatimaan vuosien 1998-99 budjetin niin pian kuin mahdollista. Budjetti hyväksyttäneen maaliskuussa parlamentin alahuoneessa. G7-ryhmään kuuluvat Yhdysvallat, Japani, Saksa, Britannia, Ranska, Italia ja Kanada.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.