Mainos

G20-ryhmän kokous keskittyy terrorismin torjuntaan

Johtavien talousmaiden G20-ryhmän kokous alkaa tänään Turkin Antalyassa. Kokouksen odotetaan keskittyvän terrorismin vastaiseen taisteluun Pariisin terrori-iskujen takia.

Muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Venäjän presidentti Vladimir Putin sekä Kiinan presidentti Xi Jinping osallistuvat kokoukseen.

Ranskan presidentti Francois Hollande on perunut matkansa Turkkiin, mutta Ranskaa edustavat maan ulko- ja valtiovarainministeri.

Valtiojohtajat ovat tuominneet jyrkästi Pariisin iskut, joiden tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isis. Yhteisymmärryksen löytäminen muista asioista, kuten Syyrian tilanteesta, on kuitenkin vaikeampaa.

Venäjä aloitti syyskuun lopussa Syyriassa ilmaiskut, jotka Venäjän mukaan on suunnattu Isisiä vastaan. Länsimaat ovat syyttäneet Venäjää Syyrian presidentin Bashar al-Assadin aseman pönkittämisestä. Myös G20-kokouksen isäntämaa Turkki vastustaa Venäjän pommituksia kiivaasti.

Obama ja Putin eivät ole tavanneet sen jälkeen kun Venäjä aloitti ilmaiskut. Valkoisen talon mukaan on mahdollista, että presidenteillä on epävirallinen tapaaminen kokouksen yhteydessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.