Mainos

FT: Suomi on periferia, mutta rikas ja onnellinen

Arvostettu talouslehti Financial Times on julkaissut laajan Suomea käsittelevän juttupaketin.

Suomesta puhutaan lehdessä pääasiassa positiiviseen sävyyn. Pääjutun yhteydessä maamme todetaan tosin olevan maantieteellinen periferia Kreikan, Portugalin ja Irlannin tapaan. Paljon muuta yhteistä Financial Timesin mukaan Suomella ei sitten näiden maiden kanssa olekaan.

Suomen todetaan olevan rikkaampi, onnellisempi ja paremmin koulutettu maa kuin OECD:n rikkaiden maiden kerho keskimäärin.

Suomi saa kehuja myös oikeanlaisesta ankaruudesta, maatamme ylistetään muun muassa siitä, että olemme hyviä pysymään budjettikurissa.

Lehti kiinnittää huomiota myös Suomen kasvaneeseen EU-myönteisyyteen. Siinä missä vuosi sitten vain 37 prosenttia suhtautui myönteisesti EU-jäsenyyteen, tuoreen kyselyn mukaan 55 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä asiaan. Euron halusi puolestaan hylätä vuosi sitten noin 29 prosenttia ihmisistä, nyt enää 16 prosenttia on tätä mieltä.

Suomen haasteiksi mainitaan kansalaisten nopea ikääntyminen. Lehdessä pohditaan myös matkapuhelinjätti Nokian kamppailua, tavoitteita suomalaisten työurien pidentämisestä sekä ydinenergian käyttöä maassamme.

Finacial Timesissä ei ole myöskään unohdettu aiheita, joita ilman ei Suomesta voisi edes kirjoittaa, kuten saunomista. Saunaa lehdessä kuvaillaan "kuumaksi, hikiseksi puulaatikoksi, jossa solmitaan suhteita nakuna".

Myös suomalaisten innostus tangoon, Angry Birds ja vääntö Guggenheimista ovat saaneet juttupaketissa sijansa.

(MTV3)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Kymmenen uutiset 30.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.