Frida Karlssonin pöksyt syttyivät palamaan Rukalla – "Mietin että miksi minulla on niin kuuma"

Iivo Niskanen hiihti upeaan voittoon Rukan maailmancup-viikonlopun toisena kisapäivänä – Jari Isometsä perkaa kilpailupäivän kuumat perunat 9:41
Jari Isometsä kävi läpi Rukan lauantain tapahtumat. Ketkä ovat Iivo Niskasen kovimmat haastajat tulevissa olympialaisissa?

Kylmissään Rukan maalialueella naisten 10 kilometrin kilpailun loppua odottanut ruotsalaishiihtäjä Frida Karlsson kertoo housujensa syttyneen palamaan liian kuumaksi lämmenneen istuimen takia.

Karlsson sai istua pitkään kireässä pakkasessa kisan johtajan tuolilla, joka on tuotu maalialueelle tv-kameroita varten. Ruotsalainen odotti maaliin Therese Johaugia, jonka hän onnistui lopulta lyömään 13,7 sekunnilla.

Viidenneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski näki kilpakumppaninsa itkuisen olemuksen ja kävi tuomassa kylmissään olleelle Karlssonille lämpöpussit käsiä lämmittämään. Sen sijaan takapuolen alla tällä oli vähän turhankin lämmin.

– Istuin johtajan tuolissa, ja yhtäkkiä housuni alkoivat palaa. Mietin, että miksi minulla on niin kuuma. Se oli vähän kiusallista, Karlsson sanoi SVT:lle.

22-vuotias Karlsson epäili istuneensa hiukan liian lähellä tuolin lämmitinlaitetta. Hän sai uudet housut Ruotsin joukkueenjohtajalta Maggan Carlsonilta.

Enemmän häntä kuitenkin huolestutti paleltuminen alle -20 asteen laskeneissa lämpötiloissa. Hänet jouduttiin lopulta taluttamaan paikalta.

–  Ei hätää. Sitä on tapahtunut ennenkin. Menen vähän paniikkiin, kun jäädyn, Karlsson selvitti.

Lue myös:

    Uusimmat