Frida Karlsson tylyttää Ruotsin maajoukkuetta – nauraa arvostelijoille: "He eivät tiedä yhtään mitään"

Frida Karlsson valmistautuu tulevaan hiihtokauteen Ruotsin maajoukkueen ulkopuolella, ja sanoo suorat sanat maajoukkueen toimintatavoista.

Ruotsalaistähti päätti jättäytyä maajoukkueen ulkopuolelle, koska siellä ei harjoitella hänen mielestään tarpeeksi hyvin.

– En ole tuntenut, että voin tehdä maajoukkueessa täysin sitä, mihin uskon. Joudun tinkimään muutamasta prosentista siellä sun täällä. Ja ottaen huomioon, kuinka paljon panostan, en ole valmis luopumaan niistä prosenteista, Karlsson sanoo Expressenille.

Karlsson kertoo, että hän on tuonut omat näkemyksensä esiin maajoukkueen johdolle.

–Olen yrittänyt vain tuoda esiin mielipiteitäni ja toivonut että ne otetaan maajoukkueessa tosissaan. Olen yrittänyt saada asioita muuttumaan, koska mielestäni tällä hetkellä toimimme vanhentuneilla toimintatavoilla, Karlsson lataa Expressenin haastattelussa.

Nyt Karlssonilla on oma harjoitusohjelma ja hän harjoittelee yhdessä Ruotsin Maja Dahlqvistin kanssa. Maajoukkueen toimintaa Karlsson haluaisi kehittää siihen suuntaan, että satsattaisiin kokoaikaiseen tekemiseen.

– Tällä hetkellä satsataan todella paljon resursseja yhteen viikkoon kuukaudesta. Kaikki resurssit pistetään 25 prosenttiin ajasta, kun niitä voisi jakaa tasaisemmin.

Karlsson harjoittelee Östersundissa, Solleftåssa ja Sundsvallissa, jossa hänen poikaystävänsä, Ruotsin maajoukkueen mukana harjoitteleva William Poromaa asuu.

– Se on minun kultainen kolmioni. Sollefteåssa tiedän tarkalleen miten pitää harjoitella, mutta Östersundissa on myös hyvät puolensa. Siellä on fysioterapeuttini ja paljon hyviä harjoituskavereita, Karlsson kertoo.

Ruotsalaistähden harjoittelu on aiheuttanut paljon keskustelua, sillä hänen on usein katsottu vievän harjoittelu liian äärirajoille. Norjassa naisen harjoittelua on kommentoitu erityisen innokkaasti.

– Se on oikeastaan todella hauskaa, sillä he eivät tiedä yhtään mitään, Karlsson nauraa.

Karlsson aikoo harjoitella ennen kauden alkua myös Saksan maajoukkueen kanssa. Saksan naisten maajoukkuetta valmentaa Per Nilsson. Maastohiihdon maailmancup alkaa marraskuun lopussa Rukan kisaviikonlopulla.

Juttua korjattu 25.9. klo 10.11: Oikaistu kirjoitusvirhe otsikosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja