Frankfurtissa "koronabileet" riistäytyivät käsistä, väkijoukko hyökkäsi poliisin kimppuun – poliisi otti kiinni kymmeniä

Saksa saa EU-puheenjohtajuuden vaikeassa tilanteessa, koronavirus leimaa kaikkea 2:10
EU-puheenjohtajamaa Saksa on vaikeassa tilanteessa koronaviruksen vuoksi.

Frankfurtissa poliisi otti sunnuntain vastaisena yönä kiinni 39 ihmistä sen jälkeen, kun poliisia kohti oli heitelty pulloja. Yhteenotossa loukkaantui viisi poliisia, kertoi Frankfurtin poliisi.

Ennen kahakkaa kaupungin keskustaan oli kokoontunut tuhansia nuoria niin sanottuihin koronabileisiin. Poliisi saapui paikalle, kun siellä oli syntynyt tappelu, johon osallistui kolmisenkymmentä ihmistä.

Poliisit yrittivät lopettaa kahakkaa ja auttaa verta vuotavaa miestä, jolloin ihmisjoukko hyökkäsi heidän kimppuunsa.

"Sivulliset hurrasivat ja taputtivat käsiään, kun pullot osuivat"

Frankfurtin poliisipäällikön Gerhard Bereswillin mukaan paikalla oli tuolloin 500–800 ihmistä.

– Mielestäni oli erityisen kammottavaa, että sivulliset hurrasivat ja taputtivat käsiään, kun pullot osuivat kollegoihini, Bereswill sanoi.

Frankfurtin keskustassa sijaitsevasta Ooppera-aukiosta on tullut suosittu kokoontumispaikka. Paikallismedia on nimennyt kokoontumiset koronabileiksi. Saksassa baarit ja klubit ovat kiinni koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

"Poliisin kimppuun kivin ja pulloin"

Suurin osa kiinni otetuista päästettiin vapaaksi sunnuntaina.

Frankfurtin tapahtumat muistuttavat tapahtumia Stuttgartissa viime kuussa. Poliisi teki tuolloin huumetarkastuksia Stuttgartin keskustassa, jonne oli kokoontunut satoja ihmisiä. Väkijoukko hyökkäsi poliisin kimppuun kivin ja pulloin varustautuneena.

Tunteja jatkuneen mellakoinnin aikana väkijoukko rikkoi kauppojen ikkunoita ja ryösti myymälöitä.

Lue myös:

    Uusimmat