Mainos

Fouganthinea olivat vastassa vaimo ja Alibin päätoimittaja

Yli 20 vuotta vankilassa ollut elinkautisvanki Nikita Fouganthine pääsi varhain tänä aamuna vapaaksi vankilasta. Vastassa häntä olivat vaimo ja Suomen tunnetuimman rikoslehden päätoimittaja.

Fouganthinea kuljettanut vihreä Volkswagen-pakettiauto ajoi ulos Riihimäen vankilan portista vähän aamuseitsemän jälkeen. Pakettiauto jatkoi matkaansa keskustan suuntaan ruokakaupan pihaan, missä häntä odottivat Fouganthinen vaimo, Alexandra Fouganthine ja Alibin päätoimittaja.

Siisteihin valkoisiin farkkuihin ja pirteänpunaiseen huppariin pukeutunut entinen elinkautisvanki alkoi purkaa kassejaan vankilan autosta vaimonsa henkilöauton takakonttiin. Samaan aikaan päätoimittaja räpsi kuvia hyväntuulisen oloisen Fouganthinen ensiaskelista ehdonalaisessa vapaudessa.

- En kommentoi, vastasi Fouganthine ykskantaan STT:n hänelle esittämiin kysymyksiin.

Hän teki myös selväksi, ettei ole kovin kiinnostunut haastattelusta myöhemminkään. Aiemmin Fouganthinen vaimo oli puhelinkeskustelussa kysynyt, maksettaisiinko haastattelusta.

Takana pitkä vankeus

Nikita Joakim Fouganthine, entiseltä nimeltään Juha Valjakkala, sai elinkautisen vankeusrangaistuksen kolmesta murhasta. Hän surmasi Åmselessa Pohjois-Ruotsissa saman perheen isän, äidin ja pojan. Henkirikokset tapahtuivat 1980-luvun lopulla.

Fouganthine ehti lukea tiilenpäitä reilut kaksi vuosikymmentä. Vankeusaika ei sujunut vaikeuksitta, sillä hän pakeni tai yritti paeta vankilasta useita kertoja.

Fouganthine pääsi viime vuoden keväällä valvottuun koevapauteen, joka kuitenkin peruttiin, kun hän rikkoi sääntöjä lähtemällä omille teilleen. Hän syyllistyi matkansa aikana rikoksiin, joista Vantaan käräjäoikeus tuomitsi hänelle 60 päivää ehdotonta vankeutta.

Samasta syystä Helsingin hovioikeus kumosi päätöksensä päästää Fouganthine ehdonalaiseen vapauteen.

Fouganthine sai luvan valittaa hovioikeuden päätöksestä korkeimpaan oikeuteen (KKO), joka määräsi hänet vapautettavaksi. KKO:n mielestä koevapaudessa tehdyt rikokset olivat elinkautisen tuomion tuoneisiin verrattuna erilaatuisia ja lieviä. Vapauttamista puolsi myös se, että Fouganthine oli istunut tuomiotaan pitkään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.