Fortumin toimitusjohtaja Rauramo MTV:n Uutisextrassa: Tämä on tärkeä elementti Loviisan ydinvoimalan jatkoharkinnassa

9:38
Fortumin toimitusjohtaja Rauramo MTV:n Uutisextrassa: Tämä on tärkeä elementti, kun Loviisan ydinvoimalan jatkoa harkitaan

Fortumin Loviisan ydinvoimalayksiköiden käyttöluvat umpeutuvat vuosien 2027 ja 2030 lopussa. Yhtiö on käynnistänyt ympäristölupavalmistelun molemmista vaihtoehdoista eli yksiköiden toimintaa joko jatketaan tai ne suljetaan.

Fortum on huolissaan siitä, että valmisteltavissa EU:n kestävän rahoituksen kriteereissä ydinvoimaa ei määriteltäisi kestäväksi sijoituskohteeksi. Fortumin toimitusjohtajan Markus Rauramon mukaan asia vaikuttaa päätökseen Loviisan jatkosta.

– Se on tärkeä elementti. Se vaikuttaa rahoituksen saatavuuteen ja hintaan ja miten monikansalliset rahoittajat esimerkiksi Euroopan investointipankki voivat sitä rahoittaa, sanoo Rauramo MTV:n Uutisextrassa.

Rauramo kysyy, mikä on ydinvoiman kannattavuus jatkossa, kun markkinoille tulee paljon esimerkiksi tuulienergiaa, joka ei ole aina käytettävissä. Monissa Euroopan maissa yhteiskunta tukee päästötöntä energiaa.

– Ydinvoima tarvitsee paljon investointeja myös jatkossa vuosikymmenten ajaksi. Kysymys on siitä, millainen kompensaatio ydinvoimalle saadaan. Saako sille kompensaatiota, että ydinvoima tarjoaa luotettavaa huoltovarmuutta ja perusvoimaa, sanoo Rauramo.

Rauramon mukaan 40 prosenttia Euroopan puhtaasta energiasta tulee ydinvoimasta.

Fortumin odotetaan tekevän päätöksiä Loviisan yksiköiden tulevaisuudesta aikaisintaan parin vuoden kuluttua.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramon koko haastattelu MTV3-kanavalla tänään lauantaina 24.10. kello 19.10 ja MTV-palvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja