Fortum vahvistaa: Uniper-neuvottelut loppusuoralla – Bloombergin mukaan Saksa sijoittaa 8 miljardia yhtiön kansallistamiseen

Uniperin konkurssi on Suomelle huono vaihtoehto – asiantuntija kertoo, miksi 5:28
Uniperin konkurssi on Suomelle huono vaihtoehto – asiantuntija kertoo, miksi

Energiayhtiö Fortumin, Uniperin ja Saksan valtion väliset neuvottelut ovat loppusuoralla.

Neuvottelut valtio-omisteisen energiayhtiö Fortumin, Fortumin saksalaisen tytäryhtiön Uniperin ja Saksan valtion kanssa ovat loppusuoralla, Fortum kertoo pörssitiedotteessaan.

Neuvotteluissa hierotaan vaikeuksiin joutuneen kaasuyhtiö Uniperin pelastuspakettia.

Aiemmin tänään uutistoimisto Bloomberg kertoi, että neuvotteluissa olisi syntynyt alustava sopimus siitä, että Saksa on kansallistamassa Uniperin, eli käytännössä ostamassa merkittävän osan Uniperin osakkeista.

Fortum vahvistaa, että neuvotteluissa on ollut esillä muun muassa Uniperin osakkeiden myynti Saksan valtiolle.

– Bloombergin tänään julkaisemiin tietoihin viitaten Fortum vahvistaa, että neuvottelut ovat loppusuoralla ja että sopimusneuvotteluiden elementtejä ovat muun muassa Fortumin omistamien Uniper-osakkeiden myynti Saksan valtiolle ja Fortumin Uniperille myöntämän rahoituksen palauttaminen Fortumille sekä Saksan valtion suunnittelema Uniperin pääomankorotus, Fortum kertoo tiedotteessa.

Fortumiin mukaan lopullista sopimusta ei ole vielä tehty. 

Jo heinäkuussa Saksa, Uniper ja Fortum sopivat 15 miljardin euron pelastuspaketista, jonka myötä Saksa ottaa 30 prosentin osuuden Uniperista vastineena lainoille ja pääomille. Fortumin omistusosuus laski 78 prosentista 56 prosenttiin.

Nyt käytävissä neuvotteluissa sovitaan uudesta, pysyvämmästä pelastuspaketista.

Bloomberg kertoo, että Saksan hallitus olisi sijoittamassa noin 8 miljardia euroa Uniperin kansallistamiseen estääkseen maan energiasektorin romahtamisen.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoi tänään aiemmin Brysselissä, että valtio-omistaja Suomessa ei hyväksyisi energiayhtiö Fortumin tytäryhtiön Uniperin kansallistamista Saksassa ilman kompensaatiota.

Kaupankäynti Fortumin osakkeella Nasdaq Helsingissä keskeytettiin aiemmin tänään.

Lue myös:

    Uusimmat