Fortum: Saksan hallituksella on keskeinen asema Uniperin tilanteen ratkaisemisessa

Saksan kaasupulmaan haetaan pikaista ratkaisua –"hinnannosto olisi poliittisesti itsemurha" 2:52
Saksan kaasupulmaan haetaan pikaista ratkaisua – "hinnannosto olisi poliittisesti itsemurha"

Fortum muistuttaa, että Saksan hallitus voi katkaista Uniperin tappiokierteen ottamalla käyttöön maan uuden energialainsäädännön mahdollistamat kustannustenkorvausmenettelyt.

Saksan hallituksella on keskeinen asema energiayhtiö Uniperin tilanteen ratkaisemisessa, sanoo Uniperin enemmistöomistaja Fortum tiedotteessaan.

Fortum kertoo jatkavansa rakentavassa hengessä keskusteluja Saksan hallituksen kanssa löytääkseen ratkaisun, jolla Uniperin taloudellinen vakavaraisuus ja liiketoiminnan riskien hallinta voidaan varmistaa ja näin turvata energian toimitusvarmuus Saksassa. Mitään päätöksiä ei Fortumin mukaan ole vielä tehty.

"Maailman tilanne on muuttunut pysyvästi"

–  Maailman tilanne on muuttunut pysyvästi, joten meidän on vakavasti harkittava kaikkia vaihtoehtoja, joilla voimme pitkällä aikavälillä varmistaa Euroopan energiaturvallisuuden ja energiamarkkinoiden toiminnan. Olen erittäin tyytyväinen, että pääomistajamme Suomen valtio tukee meitä ratkaisun saavuttamisessa, Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo sanoo tiedotteessa.

–  Tässä Venäjän aiheuttamassa kriisissä tulevaisuutemme turvaaminen edellyttää, että me kaikki olemme valmiita tekemään kompromisseja, Rauramo jatkaa.

Tuppurainen neuvotteli Berliinissä Uniperin tilanteesta

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) neuvotteli torstaina Berliinissä Uniperin tilanteesta Saksan hallituksen edustajien kanssa. Suomen valtio omistaa noin 51 prosenttia Fortumin osakekannasta.

Fortumin mukaan ratkaisu Uniperin tilanteeseen tarvitaan nopeasti ja sen on oltava kestävä myös pitkällä aikavälillä. Ratkaisun on Fortumin mukaan muun muassa katkaistava ne mittavat taloudelliset tappiot, jonka Venäjän kaasunviennin tyrehtyminen on aiheuttanut Uniperille.

Fortum muistuttaa tiedotteessaan, että Saksan hallitus voi katkaista Uniperin tappiokierteen ottamalla käyttöön maan uuden energialainsäädännön mahdollistamat kustannustenkorvausmenettelyt.

Ministeri Tuppuraisella näytön paikka Berliinissä - Uniper-vierailua ennakoi kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola 9:58
Katso, kuinka MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola ennakoi ministeri Tuppuraisen Berliinin-vierailua

Lue myös:

    Uusimmat