Foliokala 26.6.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Kesäisillä kalaretkillä valmistuu nopea ruoka nuotion äärellä perunoilla täytetystä kalasta ja munakastikeesta.

Foliokala

1-2 haukea, siikaa, ahventa, kirjohta
4-6 keitettyä perunaa viipaleina
1 dl tilli-ruohosipuli silppua
2-3 rkl sitruunamehua
voita, suolaa, valkopippuria

foliota

Perkaa ja huuhtele kalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kalat öljytylle foliolle. Täytä kalat perunaviipaleilla, tilli-ruohosipuli silpulla ja aseta noin ruokalusikallinen voita kalojen sisään. Sulje kalat hammas- tai coctaitikuilla, jotta täyteet eivät valu ulos. Kääri kalat tiukasti folion sisään ja aseta folionyytit nuotion hiiloksille tai uunin lämpöön (200C noin 30-40 min). Kalat ovat kypsiä kun liha on valkoista tai evät irtoavat helposti.

Munakastike kalalle

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl kalalientä
2 kovaksikeitettyä munaa silputtuna
hienonnettua tilliä

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot. Valuta kalaliemi kattilaan koko ajan samalla sekoittaen. Silppua tilli ja lisää tillisilppu kattilaa samaan aikaan silputtujen munien kanssa. Tarjoa kastike heti foliokalan kera.

Lue myös:

    Uusimmat