Fitnesskilpailijan elämä päättyi järkyttävällä tavalla Hämeenlinnassa: Mustasukkainen ex-miesystävä tappoi itsensä uhrin päälle

16:05
Video: Kari Eriksson on toiminut asianajajana 30 vuotta ja hoitanut reilusti yli sata henkirikosta

Mustasukkaisuus johti äärimmäiseen rikokseen Hämeenlinnassa tammikuussa.

Hätäkeskus sai maanantaina illalla 20.1. ilmoituksen Hämeenlinnan keskustassa olevalle asunnolle, jonka oven edessä oli havaittu verilammikko. Poliisi saapui paikalle ja havaitsi asunnon oven edessä runsaasti verta. Mies ja nainen makasivat asunnon eteisessä kuolleina. Miehen ruumis oli naisen päällä.

Poliisin mukaan mies oli ensin murhannut naisen ja tappanut itsensä teon jälkeen.

Sopuisa ero oli muuttunut häiritseväksi käytökseksi

Poliisin tutkinnassa selvisi, että kyseessä oli kahden vuoden ajan seurustellut, mutta syksyllä 2019 eronnut pari. Pariskunta oli tavannut toisensa kuntosalilla. Naisen kerrotaan harrastaneen fitness-urheilua ja hän oli osallistunut muutamiin fitness-kilpailuihin.

Pariskunnan ero oli sujunut alkuun sopuisasti. Mies oli kuitenkin myöhemmin alkanut ottaa uudelleen yhteyttä entiseen naisystäväänsä, vaikka nainen koki tämän kiusallisena. Tuttavat kuvailevat miehen käytöstä häiritseväksi. Miestä luonnehdittiin lausunnoissa mustasukkaiseksi ja kontrolloivaksi.

Noin kaksi viikkoa ennen kohtalokasta iltaa naisen kerrotaan lähettäneen eräälle ystävälleen viestin, jossa pyydettiin kertomaan poliisille, että mikäli hänet tapetaan, on kyseessä hänen ex-miesystävä.

Miehestä syntyi mustasukkainen vaikutelma

Poliisin esitutkintamateriaali piirtää miehestä hyvin mustasukkaisen kuvan. Eräs naisen ystävistä kuvailee miestä hyvin kontrolloivaksi; mies muun muassa oli usein heidän mukanaan, vaikka oli sovittu, että ystävykset menisivät jonnekin kaksin.

Ystävä kertoo miehen esimerkiksi suuttuneen naiselle siitä, että he lähtivät juhlimaan työkavereidensa kanssa. 

– Ei kihloissa oleva nainen voi lähteä tuolla tavalla juomaan, mies oli sanonut ystävän kertoman mukaan. 

Mies oli myös pyytänyt naista valitsemaan hänet tai kaverit. 

– Heippa, valitsen kaverit, ystävä kertoo naisen vastanneen.

Mies odotti asunnon ulkopuolella jo aamupäivällä

Naisen naapuri kertoo nähneensä miehen jo aamupäivällä ennen murhaa asunnon rappukäytävässä. Naapurin mukaan mies oli käyttäytynyt oudosti ja kertonut odottavansa jotakin. Naapuri kertoo kuulleensa naisen saapuneen kotiinsa myöhään illalla. Pian tämän jälkeen asunnosta kuului naisen kovaa huutoa.

Poliisin mukaan naisen kasvoissa ja kaulalla oli useita viilto- ja pistohaavoja.

Naisen työtuttava kertoo saaneensa kuukautta ennen murhaa intuition, että naiselle tulisi käymään huonosti. Nainen oli kertonut elämän menevän eteenpäin, mutta työtuttava kertoo jääneensä miettimään, päästäisikö mies entisen naisystävänsä niin helpolla.

Poliisi kertoi eilen, että se on tutkinut tapausta murhaepäilynä. Koska rikoksesta epäilty on kuollut, ei asia etene syyttäjälle tai käräjäoikeuteen.

Päivitys 6.6.2020 kello 13.00: Juttua päivitetty suorien sitaattien osalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja